Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli traži smjenu komesara za suđenje

Druga utakmica polufinala plej-ofa Budućnost Voli - Partizan igra se u utorak u Podgorici sa početkom od 18.00 časova.

Budućnost Voli je poražena od Partizana u prvoj utakmici polufinala plej-ofa u Beogradu 78:67, ali su nakon meča Podgoričani nezadovoljni suđenjem pronašli čak 20 grešaka u donošenju odluka na njihovu štetu.

Košarkaški klub Budućnost saopštio je večeras da Komesar za suđenje ABA lige, Srđan Dožal mora da podnese ostavku, zbog kako tvrde, propusta koje su arbitri napravili na meču sa Partizanom u Beogradu, na startu polufinala ABA lige.

Druga utakmica polufinala plej-ofa Budućnost Voli – Partizan igra se u utorak u Podgorici sa početkom od 18.00 časova.

“Košarkaški klub Budućnost Voli je, kao i u 25. kolu regularnog dijela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvidjeli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obje ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu, a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju koraci. Naš klub neće dozvoliti ovakav tretman kod sudija u ABA ligi, ne želimo da u odlučujućim mečevima nisu igrači ti koji odlučuju pobjednika utakmice. Najodgovornija osoba za ovako nizak nivo suđenja je komesar za suđenje u ABA ligi – Srđan Dožal. Zato šaljemo jasnu poruku gospodinu Dožalu: Pakuj kofere!”, zakljuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve