Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Za početak ABA 2 lige crnogorski derbi

U okviru prvog kola igraju Borac – Šibenka, Vojvodina – Široki, TFT – Zlatibor, Spartak – Helios, MZT – Cedevita junuor, Šenčur – Pelister i Podgorica – Sutjeska

ABA liga se već zahuktala, a vrijeme je i za ABA 2 ligu… A prvi meč u novoj sezoni odigraće crnogorski rivali.

U Subotici sjutra (ponedjeljak) počinje prvi turnir kojim se otvara nova sezona u NLB ABA 2 ligi, a Podgorica i Sutjeska igraće u utorak (15h) na premijeri.

Kada je u pitanju Podgorica, klub iz glavnog grada u novu sezonu ulazi sa novim trenerom Draganom Radovićem, ali i nekoliko promjena u timu – u pauzi između dvije sezone za taj klub potpisali su Milutin Đukanović, Dejlen Kunc, Danilo Ivanović, Nikola Žižić i Marko Kljajević.

“Očekuje nas prvi turnir ABA lige u ovoj sezoni. Smatram da smo pripremni period iskoristili kvalitetno i odigrali dovoljno pripremnih mečeva da se što bolje upoznamo i pripremimo za sezonu”, rekao je za klupski sajt Milutin Đukanović, kapiten Podgorice.

U okviru prvog kola igraju Borac – Šibenka, Vojvodina – Široki, TFT – Zlatibor, Spartak – Helios, MZT – Cedevita junuor, Šenčur – Pelister i Podgorica – Sutjeska.

“Očekuje nas meč sa Sutjeskom, timom koji je sastavljen za ABA 1 standarde, jer je jako kvalitetan i iskusan. To govori činjenica da su i trener i igrači došli sa nekog većeg nivoa takmičenja da bi ostvarili najveće ambicije. Već nakon dva dana očekuje nas susret sa Borcem, timom koji već u prethodnim sezonama pokazao da je na ozbiljnom nivou i rezultatski u samom vrhu ABA 2 lige. Ali, takođe sa druge strane vjerujem u sve što smo odradili i prošli od prvog dana priprema”, objasnio je Đukanović.

Podgorica će u novu sezonu biti jedna od najmlađih ekipa, ali će i pored toga crnogorski tim nastojati da ostavi što bolji utisak u regionalnom takmičenju.

“Iako smo jedna od najmlađih ekipa u ligi, smatram da u stručnom štabu imamo jako kvalitetnu grupu ljudi koja je izdigla kvalitet svakog od nas pojedinačno na nivo više. Cijenimo protivnike, ali razmiš0ljamo samo o nama. Znamo da ukoliko budemo na našem nivou, bićemo zadovoljni nakon prvog turnira. Vjerujem da smo iz dana u dan bolji i da spremni dočekujemo prvi ABA turnir ove sezone”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve