Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vidović proslavio plasman Ortiđa u LŠ: Čekali 92 godine na elitu

Tim sa Sicilije turnir je dočekao sa samo jednom odigranom zvaničnom utakmicom, ali i sa malo tuge što prošle godine nije odigrao finale LEN kupa. Ortiđa će u decembru debitovati u eliti u izuzetno teškoj grupi

Ortiđa je u Ligi šampiona. Klub koji je u ovoj godini proslavio 92 rođendan prvi put će nastupati u elitnom takmičenju, a zasluge idu i na račun jedinog stranca ove ekipe – vaterpolo reprezentativca Crne Gore Stefana Vidovića.

Vidović, Foto: Pobjeda.me

“Ispostavilo se da sam napravio pravi potez kada sam ostao u Ortiđi. Želio sam da igram Ligu šampiona, mislim da tu i pripadam. A ovo što smo napravili je nešto o čemu smo mogli samo da sanjamo. Prvi put Ortiđa je igrala kvalifikacije i stigla do Lige šampiona. Bili smo domaćini turnira, ali nijesmo bili favoriti. Uspjeli smo da prođemo na onakav način grupu i u meču za plasman u elitu pobijedili smo onakvu Mladost. Žao mi je samo što su sve utakmice igrane bez prisustva navijača, a slike nakon meča, slavlje i suze, možda najbolje govore koliki je ovo uspjeh i koliko znači klubu plasman u LŠ. A klub je, zaista, o čemu sam nekoliko puta pričao, kao porodica. O svemu se vodi računa. Srećan sam što sam dio Ortiđe, osjećam se kao kod kuće”, kazao je Vidović.

Tim sa Sicilije turnir je dočekao sa samo jednom odigranom zvaničnom utakmicom, ali i sa malo tuge što prošle godine nije odigrao finale LEN kupa.

“Imali smo dobru šansu da osvojimo trofej, a možda nam se sve vratilo krozu ove kvalifikacije. Iskreno, nijesmo bilo favoriti, ispred su bili Mladost i Solnok. Prije finala, čekala nas je izuzetna grupa, sa kvalitetnim protivnicima, poput Barselone koja je, sa odličnim centarskim tandeom, bila prvi favorit. Prošli smo grupu kao prvi i sačekala nas je Mladost. Finale je bilo interesantno, pobijedili smo…”

Ortiđa će u decembru debitovati u eliti u izuzetno teškoj grupi.

“Mislim da smo upali u težu grupu. Da sam mogao da biram izabrao bih drugu grupu, međutim, mi smo već puno napravili, ostaje nam da uživamo i da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe. Ne možemo nikome da prijetimo, ali niko nam ne može oduzeti pravo da vjerujemo i maksimalno uđemo u ono što nas brzo čeka”.

Klub sa Sicilije i u doba korone fer je i korektan prema igračima.

“Maksimalno su ispali korektni. Od prvog dana, kada smo saznali da se italijansko prvenstvo neće nastaviti zvali su sa željom da produžimo ugovor. Sve vrijeme bili smo u kontaktu, iako 57 dana niko nije izašao iz kuće. I zaista moram da istaknem maksimalno poštovanje kluba i prema meni i svim igračima. Mislim da je klub stabilan i sve što je obećano da će biti ispoštovano”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve