Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mančester siti stavlja tačku na špansko učešće u Ligi šampiona ove sezone?

Ukoliko Mančester siti iskoristi prednost domaćeg terena, španski fudbal mogao bi ostati u četvrtfinalu bez sva tri svoja predstavnika u Ligi šampiona, pošto su sinoć eliminisani Barselona i Atletiko Madrid.

Fudbaleri Mančester Sitija dočekaće ekipu Real Madrida na “Etihadu”, dpk će  u drugom meču revanša četvrtfinala LIge šampiona na “Alijanc areni” Bajern ugostiti Arsenal, obje utakmice igraju se večeras od 21 čas.

Ukoliko Mančester siti iskoristi prednost domaćeg terena, španski fudbal mogao bi ostati u četvrtfinalu bez sva tri svoja predstavnika u Ligi šampiona, pošto su sinoć eliminisani Barselona i Atletiko Madrid.

Prvi meč završen je bez pobjednika 3:3, gledao se veličanstven meč i velika borba na terenu.

Obje ekipe u  Mančesteru večeras imaju podjednake šanse da se domognu polufinala Lige šampiona.

Mančester se nada prošlogodišnjem ishodu kada se Siti plasirao u finale poslije pobjede od 4:0 na svom teretu protiv Reala.

“Moramo da osjetimo taj pritisak. Ako se fokusiramo na trijumf prošle godine, nećemo imati dodatni podsticaj koji nam je potreban. Moramo da budemo “gladni” da bi smo se takmičili u ovom takmičenju, moramo da donesemo pravu energiju i potrebni su nam navijači. Ponekad ćemo morati da se branimo, jer je nemoguće dominirati tokom 90 minuta. Spremni smo da nastupimo na maksimalnom nivou”, izjavio je trener Mančester Sitija Pep Gvardiola.

Sa druge strane, Real Madrid je rekorder u Ligi šampiona sa 14 titula te ih ne treba otpisivati.

“Utakmice protiv Sitija su uvijek bile spektakularne i ova će biti takva. Moramo da se osvrnemo na prethodnu utakmicu, Imajući u vidu da smo bili nadomak dobrog rezultata i da vjerujemo u ono što možemo. Posljednja utakmica je odigrana nedavno, sada sve može da se desi. Imamo neophodan kvalitet za stvaranje pozitivnog ishoda”, rekao je trener Real Madrida Karlo Anćeloti.

Biće ovo njihov 14. međusobni meč od 2012. godine.

Engleski tim je ostvario pet pobjeda, španski tim je slavio četiri puta i upisali isti broj neriješenih mečeva

Bajern je za vikend nakon 11 godina i zvanično predao titulu Bajeru, a Arsenal neočekivanim porazom na svom terenu od Aston Vile prepustio Sitiju lidersku poziciju na tabeli Premijer lige.

Dva velikana, jedan nokautiran u svojoj zemlji, a drugi ranjen, naći će “oči u oči” za mjesto među četiri najbolje ekipe Evrope. Prvi meč i 2:2 iz Londona garantuju još jedan spektakl.

“Ovo je velika šansa da pred našim navijačima sezonu učinimo živom. Imamo mnogo iskusnih igrača koji su igrali ovakve mečeve, tako da vjerujem da možemo da velikog rezultata”, istakao je Hari Kejn.

S druge strane, Mikel Arteta će učiniti sve da njegovi igrači zaborave poraz od Vile.

“Pred nama je prilika koja se ovom klubu nije ukazala 14 godina, a to je da odemo u polufinale Lige šampiona. Mislim da nije mogla da dođe u boljem trenutku”, jasan je menadžer Arsenala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
18.04.2024-09:57 09:57

Tekst je pisan prije utakmice,ostade Sity kratkih rukava,a Gvardiola u “crveno”naprijed Real Madrid,taktika Ancelotija “slomila” DRIM TIM Sitija.nikad nece biti bolji Sity no fudbsal je OKRUGAO.