Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Real već slavi novu titulu

Madriđani su slavili u 32. kolu Primere, i sada imaju čak 11 bodova više u odnosu na Barselonu, čime je praktično rješena šampionska trka.

Fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu sa 3:2 poslije preokreta u 299. “El klasiku” i stigli nadomak osvajanja šampionske titule.

Madriđani su slavili u 32. kolu Primere, i sada imaju čak 11 bodova više u odnosu na Barselonu, čime je praktično rješena šampionska trka.

Heroj Reala ponovo je Englez Džud Belingem, strijelac pgotoka za pobjedu u 91. minutu, Madriđani su slavili u 32. kolu Primere, i sada imaju čak 11 bodova više u odnosu na Barselonu, čime je praktično rješena šampionska trka.koji, je ostavio najvećeg rivala gotovo bez nade da može da stigne bodovni zaostatak.

Počelo je sjajno po Barselonu. Poveli su Katalonci poslije samo šest minuta. Rafinja je izveo korner sa desne strane i poslao loptu na drugu stativu gde je Andreas Kristensen u skoku nadvisio Krosa i postigao pogodak. Prethodno je golman Reala Lunjin loše reagovao i dozvolio da ga lopta preleti u petercu.

Nije primljen pogodak poremetio domaćin. Posle samo dva minuta Vinisijus je bio u šansi, ali se rezultat nije promenio, a ni Ter Štegen nije morao da reaguje, jer je lopta otišla preko gola.

To je bio samo nagoveštaj izjednačenja Madriđana. Iskusni Lukas Vaskez prošao je po desnoj strani u 17. minutu, prevario Žoaa Kansela i stuštio se u kazneni prostor gdje ga je faulirao mladi štoper Barse Kubarsi, a sudija Sezar Soto Grado pokazao na bijelu tačku.Odgovornost je preuzeo Vinisijus i zatresao mrežu Katalonaca.

Nakon pola časa igre bukvalno su centimetri dojelili Barsu od novog vođstva. Rafinja je izveo korner sa desne strane i poslao loptu direktno ka golu, nju je petom zakačio Jamal, a golman Reala Lunjin reagovao u poslednji čas i na gol-liniji zaustavio loptu. Gledao se VAR poslije koga je utvrđeno da pogotka nema.

Nije ovo bilo veče Roberta Levandovskog. Izveo ga je iz igre Ćavi u 64. minutu, a umjesto njega na teren poslao Ferana Toresa. Izašao je i Rafinja, a u igru ušao Žoao Feliks.

Izmjene su se isplatile “blaugrani” u 69. minutu. Fantastični Jamal je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, Lunjin samo odbio loptu pravo na nogu Ferminu Lopezu, a dijete Barse donosi Kataloncima novo vođstvo.

Nije trebalo dugo lideru na tabeli da uzvrati. Nastala je erupcija oduševljenja na “Bernabeu” u 73. minutu kada je Vinisijus uputio centaršut lijevom nogom i na drugoj strani pronašao Lukasa Vaskeza koji je umakao Kanselu i matirao Ter Štegena.

Ogromnu šansu da donese potpuni preokret Realu imao je Vinisijus u 78. minutu kada je posle dodavanja golmana Lunjina pretrčao rivale i krenuo kao Ter Štegenu, ali je nemački čuvar mreže uspeo da odbrani njegov udarac iz blizine.

Posljednji udarac večeras zadao je Real i to Džud Belingem Igrao se 91. minut kada su Madriđani napali preko Brahima Dijaza koji je prošao po sredini i odložio loptu na stranu do Vaskeza, koji je uputio loptu u kazneni prostor Barse, ona je došla do Belingema, a ovaj “pocepao” mrežu Barse.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve