Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Propalestinski demonstranti zauzeli zgradu američkog Univerziteta Kolumbija

Demonstranti su objavili na društvenoj mreži Iks da planiraju da ostanu u Hamilton Holu sve dok univerzitet ne pristane na njihove zahjteve. U brojnim kampusima Univerziteta širom SAD danima se organizuju protesti protiv rata između Izraela i Hamasa

Desetine demonstranata zauzelo je danas zgradu Univerziteta Kolumbija u Njujorku, zabarikadiravši ulaze i ističući palestinsku zastavu.

Demonstranti su se zabarikadirali ispred Hamilton Hola tako što su postavili namještaj i metalne barikade ispred univerzitetskog zdanja, a na jedan od prozora okačen je transparent „Slobodna Palestina“, prenosi AP. Hamilton Hol je akademska zgrada koja je otvorena 1907. godine i nazvana je po Aleksandru Hamiltonu, koji je pohađao King’s College, prvobitni naziv Univeziteta Kolumbija.

Demonstranti su objavili na društvenoj mreži Iks da planiraju da ostanu u Hamilton Holu sve dok univerzitet ne pristane na njihove zahjteve. U brojnim kampusima Univerziteta širom SAD danima se organizuju protesti protiv rata između Izraela i Hamasa.

Uprave univerziteta pokušavaju da raščiste studentske kampuse uoči ceremonije dodjele diploma i dok neki nastavljaju pregovore sa studentima koji protestuju, drugi se okreću sili i ultimatumima koji se na kraju završavaju sukobima policije i studenata.

Desetine demontranata je uhapšeno u ponedjeljak tokom protesta na univerzitetima u Teksasu, Juti, Virdžiniji i Nju Džersiju, dok je uprava Kolumbije satima prije preuzimanja Hamilton Hola saopštila da je počela da sprovodi suspezije studenata koji demonstriraju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
OskarVučić
13.05.2024-04:22 04:22

Karta u jednom pravcu……..treba im ispuniti želju da lično pomognu palrstincima.