Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Liga Nacija: Sokoli remizirali protiv Azerbejdžana i dobili poklon od Kipra

Ekipa Faruka Hadžibegića odigrala je još jednu slabu utakmicu. Osim dva pokušaja Stevana Jovetića, gotovo da “sokoli” nisu odigrali nijednu pravu akciju

Crnogorska fudbalska reprezentacija odigrala je bez golova protiv Azerbejdžana u Zaprešiću, a nakon pobjede Kipra nad Luksemburgom 2:1, “sokoli” će u utorak pod Goricom imati šansu da upravo trijumfom u susretu sa Kipranima izbore plasman u B Ligu nacija.

Sokoli, Foto: Fscg.me

Ekipa Faruka Hadžibegića odigrala je još jednu slabu utakmicu.

Osim dva pokušaja Stevana Jovetića, gotovo da “sokoli” nisu odigrali nijednu pravu akciju.

Udarac fudbalera Monaka sa 20 metara u prvom dijelu krajnjim naporom odbranio je golmana Azerbejdžana, da bi u nastavku sa polovine terena probao da ga lobuje, ali nije imao sreće i pogodio je prečku.

Naš golman Mijatović imao je dvije odlične intervencije. U prvom poluvremenu odbranio je udarac Emrelija iz blizine, dok je u nastavku zaustavio šut Nadžakova sa distance.

Crna Gora je u drugom poluvremena igrala sa desetoricom jer je u posljednjem minutu prvog dijela zbog dva žuta kartona isključen.

Meč odluke za plasman u B Ligu nacija “sokoli” će odigrati u utorak od 20.45 protiv Kipra pod Goricom.

Na startu Lige nacija naši momci su u Nikoziji pobijedili 2:0, ali će morati da odigraju bolje nego večeras, kako bi osigurali mjesto u jačoj diviziji ovog takmičenja.

Azerbejdžan – Crna Gora 0:0

Tok meča: 

90+4’ – To je to. Crna Gora ponovo ima sve u svojim rukama u posljednjem kolu nakon što je Kipar savladao Luksemburg 2:1 u NIkoziji.

90+3 – Hadžibegić dava šansu Islamovića u samoj završnici meča, a izveo je Jovetića.

83’ – Sjajan šut Nadžakova, još bolja intervencija Mijatovića.

81’ – Promjene za obje reprezentacije. Savićević mijenja Šćekića, a Nadžhafov mijenja Mutalimova.

75’ – Novi karton za Crnu Goru i zarađuje ga Boljević zbog prigovora sudiji.

71’ –  Prekrasan potez. Igor Vujačić  je dočekao centaršut i pucao glavom po golu, ali je Shakhruddin Makhammadaliev to odlično obranio.

71’ – Ponovo Kastanos, preokret Kipra! To ide na ruku našim igračima.

68’ – Majstorija Jovetića sa skoro polovine igrališta, lobovao je golmana Azerbejdžana, ali je pogodio prečku. Nije imao sreće naš kapiten.

67’ – Izmjena za Azerbejdžan. Badalov izlazi, a mijenja ga Isgandarli.

57’ – Prva promjena za Crnu Goru. Boljević mijenja Mugošu.

52’ – Prva šansa za Azerbejdžan u nastavku, ali dobra reakcija odbrane – Vujačić je blokirao protivničkog igrača.

46’ – Nastavlja se duel u Zaprešiću i dvije promjene za Azerbejdžan. Džamalov i Šejdajev mijenjaju Mustafajeva i Sadikova.

Poluvrijeme: Očajna igra Crne Gore, koja nije bila bolja od Azerbejdžana, a samo je jednom, preko Jovetića, zaprijatila protivničkom golu. Na drugoj strani, Mijatović je sjajnom intervencijom nakon udarca Emrelija spriječio vođstvo Azerbejdžana.

U Nikoziji, rezultat duela Kipar – Luksemburg je 1:1, a gosti imaju igrača manje. To su sjajne vijesti za Crnu Goru, ali šta vrijedi kada ih ekipa Faruka Hadžibegića ne koristi za sada.

45′- Crna Gora ostaje sa desetoricom, zbog dva žuta kartona isključen je Igor Ivanović.

40’ – Konačno nešto od Crne Gore, povratna lopta Hakšabanovića i pokušaj Jovetića sa 20-ak metara, pored gola.

34’ – Kipar je izjednačio protiv Luksemburga (1:1), golom iz penala – a ima i igrača više! Odlična situacija za Crnu Goru, ali selekcija Faruka Hadžibegića to ne koristi za sada.

31’ – Druga javna opomena za Azerbejdžan. Zapisan je i Medvedev.

23’ – Prvi karton za Azerbejdžan. Zaradio ga je Mustafajev zbog prekršaja nad Bakićem.

18’ – Velika šansa za Azerbejdžan. Iz blizine je šutirao Emreli, ali je fantastično reagovao naš golman Milan Mijatović.

14’ – Sjajan šut Jovetića sa preko 20 metara, golman Azerbejdžana Magomedalijev vrhovima prstiju izbacuje loptu u korner.

5’- Naši imaju više loptu u posjedu na startu. Loše vijesti stižu sa Kipra, gdje je Luksemburg već u petom minutu poveo autogolom Kusolosa.

1’ – Počinje okršaj na stadionu u Zaprešiću!!!

Meč je trebao da se održi u Bakuu, ali zbog ratnog stanja između Azerbejdžana i Jermenije na teritoriji Karabaha, čelnici su odlučili da se meč održi u Hrvatskoj.

Podsjetimo se, Luksemburg je prvi na tabeli s devet bodova koliko ima i Crna Gora uz bolji međusobni odnos, Azerbejdžan ima četiri, a Kipar samo bod, što znači da izabranicima Faruka Hadžibegića osim pobjeda u preostala dva susreta, treba i kiks Luksemburga za plasman u B diviziju.

Selektor Hadžibegić za večerašnji susret neće moći računati na stamenog štopera Stefana Savića koji je povrijedio list, kao ni na Marka Simića i Marka Jankovića zbog crvenih kartona u završnici meča protiv Luksemburga u Podgorici koji su izgubili 1:2, ali raduje povratak Stefana Mugoše koji je propustio sva četiri prethodna meča zbog oštrih mjera u Južnoj Koreji zbog koronavirusa.

Postave:

Azerbejdžan: Akamadalijev – Husejnov, Badalov, Salahli, Medvedev – Mustafajev, Karajev, Sadikov, Husejnov – Emreli, Mutalimov

Crna Gora: Mijatović – Vujačić, Šofranac, Radunović, Marušić – Bakić, Šćekić, Hakšabanović, Ivanović – Jovetić, Mugoša

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Glavni arbitar meča na stadionu u Zaprešiću je Rus Sergej Ivanov.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve