Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA: Pobjede Reala i Viljareala, noć obilježio fenomenalni Karim Benzema

Čelzi - Real Madrid 1-3, Viljareal - Bajern 1-0. Revanš mečevi narednog utorka

Fudbaleri Reala savladali su Čelsi na Stamford bridžu 3:1 u meču četvrtfinala Lige šampiona. Meč je obilježio het trik Karima BenzemeU drugom meču, senzacionalno Viljareal je sa 1-0 pobijedio favorizovani Bajern iz Minhena. Revanš mečevi igraju se 12. aprila.

ČELSI – REAL MADRID 1-3 /Haverc 41 – Benzema 21,24, 46/

Fudbaleri Reala pobijedili su na Stamford Bridgeu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona ekipu Chelseaja rezultatom 3:1 i tako su napravili veliki korak ka finalu elitnog evropskog takmičenja.

Da nas očekuje fantastično prvo poluvrijeme nagovijestio je Vinicius Junior već u 10. minuti kada je iz jednog kontranapada pogodio prečku. Uzvratio je James pet minuta kasnije, ali ga je sjajnom odbranom zaustavio Courtois.

Vinicius Junior je potom bio gotovo nezaustavljiv za odbranu Chelseaja pa su ga u 16. minuti u posljednjem trenutku spriječili da postigne gol, a spasa aktuelnom prvaku Evrope nije bilo pet minuta kasnije kada je Brazilac centrirao, a Benzema lijepo pogodio glavom u rašlje za 0:1.

Potpuni šok za Chelsea dogodio se tri minute kasnije kada je večeras raspoloženi Benzema ispratio idealan centaršut Modrića i savršeno glavom pogodio tako da golman nije imao nikakvih šansi. Mogao je Real u 33. minuti i do trećeg gola, ali je Mendy odbranio udarac Carvajala, dok je Silva s druge strane udarcem glavom nakon kornera loptu poslao nekoliko centimetara iznad prečke.

Pet minuta prije kraja izuzetno sadržajnog prvog poluvremena uspio je Chelsea smanjiti. Jorginho je poslao odličan centaršut, a Havertz je ispratio asistenciju i glavom pospremio loptu u mrežu za 1:2. Vrijedi istaći da je Benzema dvije minute kasnije promašio veliku šansu da ostvari hat-trick budući da je njegova lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Real je ponovo došao do gola. Mendy je napravio veliki kisk, neumoljivi Benzema bio uporan, oteo loptu i mirni je poslao u praznu mrežu pa je tako kompletirao hat-trick koji mu je ranije umakao.

Krenuo je Chelsea pootom potpuno ofanzivno pa su se redale prilike pred golom Reala. Prvo je Azpilicueta dobro šutirao, ali je golman Reala izvadio loptu iz rašlji. Zatim je u prilici bio Lukaku koji je za malo bio neprecizan, baš kao i Mount minut kasnije nakon udarca iz daljine. Posljednju šansu na utakmici imao je James, ali je ponovo Cuortois bio na nivou te je ostalo konačnih 1:3.

Revanš između Reala i Chelseaja na programu je u utorak na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

VILJAREAL – BAJERN MINHEN 1-0 /Dandžuma 8/

Fudbaleri Villarreala ostvarili su minimalan trijumf rezultatom 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv favorizovanog Bayerna, ali Španci mogu žaliti zbog rezultata.

Potpuno šokantno, Bayern može biti zadovoljan što ima šansu za prolaz nakon prve utakmice jer je Villarreal večeras bio mnogo konkretniji tim.

Već u osmoj minuti Dani Parejo dodaje do Arnauta Danjume koji pogađa za vodstvo Žute podmornice. Bio je to pravi šok za Bavarce od kojeg se nisu oporavili.

Preuzeo je Bayern kontrolu igre, ali većih prilika nije imao, makar u toj fazi utakmice.

U 41. minuti Villarreal je postigao i drugi gol, ili je makar domaćin mislio da je tako. Francis Coquelin je centrirao, ali je lopta prešla preko noge i matirala Manuela Neuera. Međutim, pogodak je poništen zbog minimalnog ofsajda nakon VAR signalizacije.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Drugo poluvrijeme otvoreno je novom fantastičnom prilikom za Villarreal.

Igrao se 53. minut kada je Gerar Moreno silovito šutirao i matirao Neuera, ali je stativa spasila Bayern kada su svi već vidjeli loptu u golu. Moreno je mogao do gola i u 63. minuti. Šutirao je na prazan gol gotovo s centra, ali je lopta otišla pored gola, kao i idealna šansa da nokautira Bayern.

Veliku šansu imao je Danjuma i u 67. minuti, ali je odbrana Bayerna blokirala udarac koji bi vjerovatno odsjeo u mreži Bavaraca.

“Vile” su pronosale Bayern i u 88. minuti. Istrčali su domaći fudbaleri kontru “dva na dva”, a Alfonso Pedraza je iz zicer pozicije šutirao pored gola.

Možda i najbolju priliku za Bayern u prvoj minuti nadoknade drugog poluvremena imao je Kingsley Coman. Francuski krilni ofanzivac je šutirao iz obećavajuće pozicije, ali mu je Geronimo Rulli odbranio udarac.

Ostalo je 1:0 tako da domaćin može biti zadovoljan, ali i tužan nakon utakmice. Zadovoljan zbog pobjede nad jednim od favorita u takmičenju, no nezadovoljan zbog toga što ga je mogao dotući i nokautirati pred revanš. Revanš susret na rasporedu je za šest dana, u naredni utorak na Allianz Areni.

Tok utakmica

Kraj utakmica – Okončani su večerašnji dueli četvrtfinala Lige šampiona u kojima su oba španska predstavnika stigla do pobjeda.

LONDON 92. minut – Jedna od poslednjih prilika da Čelsi ublaži poraz pred revanš. Zijeh je gađao, ali preko prečke.

LONDON – 88. minut – Valverde je napustio igru zbog povrede, a njegovo mjesto zauzeo je Sebaljos. Istovremeno šansu je dobio Bejl koji je u igri umjesto Benzeme.

LONDON – 77. minut – Madriđani bez poteškoća kontrolišu utakmicu i idu ka pobjedi koja bi im značajno olakšala posao pred revanš. Istovremeno Viljareal se bori da sačuva vođstvo protiv Bajerna.

VILJAREAL – 73. minut – Viljareal igra fenomenalno večeras. Novu prijetnju režirao je preko Lo Selsa, ali nema promjene rezultata. Istovremeno na Stamford Bridžu su šanse imali Lukaku i Maunt.

VILJAREAL – 70. minut – Nagelsman pokušava da probudi svoj tim, te je osvježio ofanzivu. Umjesto Milera i Gnabrija u igri su Gorecka i Sane. Prije toga, loše je Nojer ispucao loptu te je Moreno mogao sa praktično pola terena da pogodi prazan gol. Ipak, nije se dalo ofanzivcu Viljareala koji je gađao pola metra pored gola.

VILJAREAL – 62. minutPrijete ofanzivci Žute podmornice. Prvo je blokiran udarac Morena, a onda je Pedraza bio neprecizan.

VILJAREAL 58. minut – Moreno je probao udarac i pogodio prečku. Bajern je još jednom srećno ostao u životu, ipak impresivno je kako domaćin igra protiv Bavaraca.

LONDON 51. minut – Sjajna odbrana Kurtoe nakon udarca Aspilikuete, ostaje 1:3 za Real.

LONDON GOOOLLLLL 49. minut – Benzema je treći put matirao Mendija, ovaj put uz pomoć upravo golmana Čelsija koji je napravio neshvatljivu grešku na više od 40 metara od svog gola.

Nastavljene utakmice 46. minut – Počelo je drugo poluvrijeme na susretima u Londonu i VIljarealu. Real vodi 1:2 protiv Čelzija, a Viljareal 1:0 protiv Bajerna.

POLUVRIJEME – Svjedoci smo fenomenalne četvrtfinalne večeri koju su ukrasila već četiri gola na dvije utakmice, te treba očekivati i jednako uzbudljiv nastavak.

VILJAREAL 42. MINUT – Poveo je Viljareal s 2:0, ali je gol Kokelina poništen nakon intervencije VAR-a.

LONDON – GOOOOLLLLL –  41. MINUT Kaj Haverc je na asistenciju Žoržinja glavom poslao loptu u mrežu Reala i umanjio zaostatak.

LONDON – 38. MINUT – Šutirao je Tijago Silva glavom. Kasnio je Luka Modrić nakon kornera, a lopta je stigla do Brazilca koji nije morao ni da skoči, štaviše sagnuo se i uputio udarac u nebranjeni dio mreže. Falilo je malo više preciznosti.

LONDON – 33. minut – Real ne odustaje. Karvahal je imao šansu poslij koje je uslijedio korner za Real. Ipak, Čelsi se ovaj put odbranio pred naletom Madriđana.

VILJAREAL – 28. minut – U Viljarealu domaći tim čuva stečeno vodstvo, Bajern u totalnoj ofanzivi, ali Španci za sad dobro čuvaju svoj gol.

LONDON GOOOL – 24. minut –  Za tri minuta je Benzema potpuno rasturio Čelsi. Novi gol potvrdio je vanserijsku klasu Francuza, a novom matu glavom Benzeme prethodilo je proigravanje Modrića.

LONDON GOOOOLLLLL – 21. minut – Benzema je silovito gađao glavom nakon centaršuta Vinisijusa i načeo Čelsi u 21. minutu.

LONDON – 19. minut – Čelsi je nešto konkretniji rival u Londonu što je oslikano kroz prijetnje. Novu je režirao Maunt koji je glavom gađao pored gola.

LONDON – 12. minut – Smjenjuju se napadi u Londonu, dosta otvorena utakmica. Nakon šanse Vinisujusa, zaprijetio je na drugoj strani Pulišić.

LONDON – 11. minut – Real je odgovorio ekspresno na Stamford Bridžu. Vinisijus Žunior se našao u šansi, ali je pogodio prečku.

VILJAREAL GOOOOL – 8. minut – Povela je Žuta podmornica već u osmom minutu utakmice sa Bajernom. Strelac je Dandžuma.

LONDON – 6. minut – Čelsi je imao priliku da preko Haverca ugrozi gol Reala, ali je Njemac napravio potez više te je njegov udarac izblokiran. Utisak je da bi proigravanje Maunta bilo bolja opcija od šuta za koji se opredijelio.

Počele su utakmice u Londonu i Viljarealu.

Viljareal – Bajern, sastavi timova:

Viljareal: Rulji, Fojt, Albiol, Tores, Estupinan, Kokelan, Kapue, Pareho, Moreno, Lo Selso, Dandžuma.

Bajern: Nojer, Pavar, Upamekano, Ernandez, Dejvis, Kimih, Musijala, Koman, Miler, Gnabri, Levandovski.

Čelsi – Real, sastavi timova:
Čelsi: Mendi, Kristensen, Silva, Ridiger, Džejms, Kante, Žoržinjo, Maunt, Aspilikueta, Haverc, Pulišić.

Real: Kurtoa, Karvahalm, Militao, Alaba, Mendi, Modrić, Kasemiro, Kros, Valverde, Vinisijus, Benzema.

U prva dva četvrtfinala u utorak, Mančester siti je savladao Atletiko Madrid 1:0 na svom terenu, dok je Liverpul nadigrao Benfiku 3:1 u Lisabonu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve