Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Milan nakon 16 godina izborio polufinale; Real moćan i u Londonu

Fudbaleri Milana i Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona nakon što su poslije dvomeča u četvrtfinalu bili bolji od Napolija, odnosno Chelseaja

Fudbaleri Milana i Real Madrida prvi su polufinalisti Lige šampiona. Napoli i Milan igrali su 1:1 u Napulju u meču gdje su obje ekipe promašile po jedan penal. Milan je prošao dalje zasluženo sa ukupnim rezultatom 2-1. U drugom meču četvrtfinala Real je ponovo savladao Čelzi u gostima 2-0 i  prilično lako igraće i ove godine polufinale Lige šampiona.

NAPOLI – MILAN 1:1 (0:1), prvi meč 0:1 /Osimen 90+3 – Žiru 43/

Milan se plasirao među četiri najbolje ekipe Evrope nakon što su izbacili Napoli u dvomeču ukupnim rezultatom 2:1.

Početak večerašnje utakmice protekao je u dominaciji Napolija, a sredinom prvog poluvremena Milan je dobio penal nakon što je Rui u šesnaestercu srušio Leaa. Međutim, Meret je sjajno odbranio penal Giroudu. Meret je nekoliko minuta kasnije ponovo dobro reagovao nakon udarca Girouda, a u 33. minuti uslijedili su problemi za Napoli jer su zbog povreda teren morali napustiti Politano i Rui.

Pet minuta kasnije Lozano je pao u šensaestercu gostiju nakon dueal s Leaom, ali nakon gledanja VAR-a odluka glavnog sudije da nema penala se nije promijenila. Milan u vodstvo dolazi dvije minute prije odlaska na odmor. Leao je napravio gotovo sav posao i odigrao povratnu loptu za Girouda koji nije imao težak zadatak pogoditi za 0:1.

Već na početku drugog poluvremena Napoli je imao odličnu priliku, ali je Kvaratskhelia nio neprecizan iz blizine. Međutim, kako je odmicala utakmica Napoli nikako nije mogao ozbiljnije zaprijetiti Maignanu.

Najbliži golu Napoli je bio osam minuta prije kraja utakmice kada im je dosuđen penal nakon što je Tomori izblokirao jednu loptu rukom u svom šesnaestercu. Ipak, Maignan je majstorski odbranio pokušaj Kvaratskhelije s bijele tačke pa je ostalo 0:1. Ipak, Osimhen je 93. minuti postigao počasni pogofak. Uslijedilo je veliko slavlje Milana koji se tako nakon 16 godina plasirao među najbolje četiri ekipe Evrope. .

ČELSI – REAL MADRID 0:2 (0:0), prvi meč 0:2 /Rodrigo 58, Rodrigo 80/

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona nakon što su kao gosti pobijedili Chelsea u Londonu rezultatom 2:0, a što im je nakon pobjede u Madridu 2:0 bilo više dovoljno za prolaz dalje.

Ipak, Chelsea je propustio nekoliko izrazitih šansi i mogao je zakomplikovati situaciju da je kojim slučajem na vrijeme poveo.

Plavci su mogli do vodstva već u 11. minuti kada je Kante neometan šutirao s desetak metara, ali njegov udarac je prohujao pored stative.

Kraljevi su uzvratili u 21. minuti. Carvajal je uposlio Rodryga, koji je udarcem iskosa pogodio vanjski dio stative. Potom je prijetio i Modrić, ali je Kepa bio na mjestu, da bi šansu utakmice propustio Cucurella u 45. minuti.

Španski fudbaler ostao je sam na šest-sedam metara, ali je njegov udarac fenomenalno odbranio Courtois i ostalo je 0:0 nakon prvog dijela igre.

Chelsea je mogao do vodstava na startu drugog poluvremena u 52. minuti. Ponovo je u šansi bio Kante, ali je njegov udarac sa pet metara izblokirao Militao.

Kazna je uslijedila samo šest minuta kasnije. Vinicius je odigrao povratnu loptu za Rodryga koji je iz blizine poslao u mrežu za vodstvo Reala 1:0.

Do kraja je Benzema propustio priliku da dokrajči Plavce, ali rezultat se nije mijenjao i Kraljevi su suvereno prošli dalje u ovom dvomeču.

Real u polufinalu Lige prvaka očekuje bolji iz duela Manchester Cityja i Bayerna, a Građani su u prvom susretu slavili 3:0.

Mečeve i promjene rezultata mogli ste pratiti na portalu AKTUELNO.

Tok utakmica:

Katastrofalni Mudrik

88. minut. Mudrik se našao u vrlo dobroj šansi, ali je iskosa sa lijeve strane gađao pored gola. Vrlo loš potez Ukrajinca, te je Čelsi ostao daleko i od počasnog pogotka u ovom dvomeču.

Manjan brani penal Kvaracheliji
82. minut: Leao je pri klizećem startu igrao rukom i napravio penal. Najstrožu kaznu izveo je Kvarachelija, ali je Manjan odbranio njegov šut.

GOL! Rodrigo – 0:2!

80. minut: Rodrigo se opet ušetao u gol rivala i demonstrirao u kojoj mjeri je Čelsi nemoćan. Sjajni napad Brazilac je lako pretočio u gol pošto su njegovi saigrači odradili glavni dio posla. Vinisijus je proigrao Valverdea koji je sa desne strane, poslao loptu u sredinu gdje je na ivici peterca dočekao Rodrigo i rutinski udvostručio vođstvo gostiju u Londonu.

Benzema napušta igru
71. minut: Umjesto golgetera Reala u igri je Čuameni. Očigledno da Ančeloti želi da poštedi Francuza i izbjegne njegovu eventualnu povredu.

Lampard najzad kreće u ofanzivu
67. minut: Fernandez, Kukurelja i Galaher su izašli, a šansu su dobili Mudrik, Feliks i Sterling. Izmene nagovJeštavaju potpunu ofanzivu Plavaca koji nemaju šta da izgube.

Kepa sprečava potop Čelsija

65. minut: Paklena je ofanziva Madriđana. potvrdili su još jednom to Vinisijus i Benzema kreiravši sijnu priliku, ali je Kepa odbranio udarac Francuza i sprečio da Real stigne do 4:0 u ukupnom rezultatu.

Lozano preko gola
60. minut: Napoli pokušava da se vrati u meč, ali trenutno se to svodi na prilično skromne pokušaje od kojih je posljednji režirao Lozano. Gađao je fudbaler domaćeg tima iskosa sa desnog boka, ali je loptu poslao van okvira gola.

GOL! Rodrigo 0:1!
58. minut: Gol za Real! Rodrigo je poveo kontru po desnom boku i poslao loptu na drugu stativu gdje je dočekao Vinisijus i vratio do saigrača koji je imao lak posao da zatrese nebranjenu mrežu pošto je ispala cijela odbrana Čelsija.

Kante izblokiran

52. minut: Stigla je lopta sa desne strane na drugu stativu odakle je Kante uputio udarac. Lopta je već bila viđena u golu, ali je šut Francuza izblokirao jedan od igrača Reala. Uslijedio je korner koji nije donio ozbiljnije iskušenje za odbranu Madriđana.

Kvarachelija preko gola poslije odličnog prodora

46. minut: Napoli je zaprijetio praktično sa centra. Poslije prve akcije se Gruzin sjajno probio po lijevom boku, a potom iz peterca rivala gađao preko gola.

Drugo poluvrijeme: Nastavljene su utakmice u Napulju i Londonu. 

Kraj prvog poluvremena
Milan je golom Žirua udvostručio prednost stečenu na svom terenu, dok je Real u prvih 45 minuta utakmice u Londonu očuvao razliku stečenu u Madridu.

Maestralna odbrana Kurtoe

45+1. minut: Prijetio je Kukurelja iz peterca, iz pozicije iz koje je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali je golman Reala Kurtoa nevjerovatnom intervencijom sačuvao mrežu.

GOL! ŽIRU – 0:1!

Milan vodi!Leao se probio poput brzog voza po boku, nanizao odbranu Napolija i poslao oštru loptu u sredinu gde je Žiruu ostao lakši dio posla, te Milan vodi 1:0 u Napulju.

VAR uz Milan

37. minut: Leao je neoprezno uklizao u svom kaznenom prostoru i oborio Lozana. Iako je bio utisak da je fudbaler Milana napravio prekršaj, arbitar Marčinjak je uz asistenciju VAR sobe odlučuio da najstrože kazne nije bilo.

Dvije prinudne izmjene Napolija

34. minut: Politano i Rui su pretrpjeli povrede usljed kojih su napustili teren, a na njihovim mjestima su Lozano i Olivera.

Uspavanka u Londonu
30. minut: Bilo je jasno iz postavke Čelsija da nas u Londonu očekuje uspavanka što je potvrdilo i prvih pola sata borbe. Čelsijeva postavka ne ostavlja prostor za Madriđane, dok domaćin strpljivo vreba pad koncentracije rivala.

Meret odbranio penal Žiruu!

22. minut: Žiru je izveo najstrožu kaznu, ali je njegov udarac odbranio golman Napolija Meret. Jedanaestercu za Milan prethodio je prekršaj Ruija nad Leaom.

Stativa Rodriga!
20. minut: Zaprijetio je Real preko Rodriga i odgovorio na pokušaje Čelsija, ali je udarac Brazilca pogodio stativu.

Čelzi zaprijetio

16. minut: Još nijesmo bili svedoci prvog udarca u okvir gola na Stamford Bridužu, ali je Čelsi ponovo zaprijetio. Ovaj put iz kornera koji je izveo Džejms, ali je njegov centaršut izbio Militao.

Kante tik pored stative
10. minut: Odbila se lopta poslije napada Čelsija po desnoj strani do Kantea, ali je vezista, iako neometan, gađao pored stative. Propala je tako prva prilika za londonski klub.

Tri vezana kornera za Napoli
7. minut: Ne jenjava inicijativa Napolitanaca koji su u istom ritmu krenuli i duel na San Siru. Imao je domaćin tri vezana kornera, ali se Milan uspješno odbranio.

Vatreno u Italiji
3. minut: Znatno višim intenzitetom je krenuo susret u Italiji gdje je u uzavreloj atmosferi Napoli odmah krenuo u ofanzivu. Imao je domaćin prvu priliku i to iz slobodnog udarca, šutirao je Rui sa vše od 20 metara, ali je njegov udarac izblokiran te će Napoli imati korner.

Počele su utakmice 

Uprkos porazima u prvim mečevima četvrtfinala u Ligi šampiona oba tima domaćina večerašnjih mečeva očekuju da će na svojim terenima uspjeti da nadoknade zaostatak i plasiraju se u polufinale Lige šampiona.

Fudbaleri Milana nadigrali su Napoli na “San Siru” sa 1:0 u prvom meču četvrtfinala i Rosoneri dolaze u Napulj sa idejom da sačuvaju gol prednosti koji ih vodi do polufinala.

Na drugoj strani domaćini su pred velikim izazovom jer su u posljednjem duelu sa Milanom na svom terenu pretrpjeli poražavajući poraz od 4:0 u seriji A.

U drugom večerašnjem meču snage će odmjeriti Čelsi sa Realom iz Madrida a situacija je vrlo slična kao u predhodnom slučaju.

Madriđani su u prvom meču slavili sa 2:0 i u revanš ulaze sa zavidnom prednošću, a Čelsi je poražen i u poslmednjem ligaškom meču ali nije isključeno da može načiniti preokret na svom terenu za plasman u polufinale.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve