Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ugovor: Sava Milić ispunio san i potpisao za Budućnost

Sava Milić je potpisao profesionalni ugovor sa ''plavima''. 18-godišnji talentovani fudbaler i Budućnost su dogovorili saradnju na tri godine, do ljeta 2024. godine

Osvojio je titulu sa omladincima, upisao je dva nastupa u seniorskom sastavu, dokazao je da ima potencijal, a Budućnost je to prepoznala…

Sava Milić je potpisao profesionalni ugovor sa ”plavima”.

18-godišnji talentovani fudbaler i Budućnost su dogovorili saradnju na tri godine, do ljeta 2024. godine.

– Potpisati ugovor za Budućnost je za mene velika stvar, srećan sam i spreman sam da radim i treniram još jače, rekao je Milić po potpisivanju ugovora.

– Od malena mi je bio san da zaigram pod Goricom i nosim dres Budućnosti. Još kao mali sam dolazi na stadion i eto – neke stvari se ispunjavaju. Nisam se opterećivao oko ugovora, ali u klubu se cijeni rad i uspjeh, a potpis je stigao kao podstrek za ubuduće.

Milić je sa omladinskom selekcijom osvojio titulu, često je bio vođa na terenu, ali važnija stvar od šampionskog trofeja je što omladinska škola daje igrače za prvi tim.

– Titula u omladincima je za sve nas značila mnogo i naravno da sam zadovoljan. Radili smo požrtvovano za to, a nakon dobrih igara i kvalitetnog rada došao je prvi tim.

Momak koji je igrao za U16, U17 i U18 selekciju Crne Gore je već odigrao 102 minuta u seniorskom sastavu – debitovao je protiv Iskre u Danilovgradu kao krilo (1:1) 14. maja, a pet dana kasnije u pobjedi nad Jezerom pod Goricom (3:2) je igrao na poziciji desnog beka.

“Debi od 30 minuta i naredni meč u startnih 11 je bio veliki izazov za mene, ali zadovoljan sam kako sam odradio posao”, rekao je Milić, koji očigledno može da pokrije više pozicija.

– Drago mi je što šef i stručni štab u meni vide tu polivalentnost. Mislim da se bolje snalazim na krilu i kao polušpic, ali nikad ne bih rekao ”ne” bilo kojoj poziciji. Pored igrača kakve ima Budućnost, svaki minut je zlata vrijedan.

”Plavi” sjutra počinju priprema za sljedeću sezonu – prvi pravi izazov je Evropa.

– “Očekujem i nadam se najboljem u narednoj sezoni. Sada svi razmišljamo samo o 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, naše je da radimo naporno i da se nadamo dobrom rezultatu. A što se tiče domaćeg prvenstva, kao svi u klubu i kao čitav grad, očekujem da ponovimo istorijski rezultat iz tek završene sezone, poručio je Sava Milić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve