Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Turska na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Prvi protivnik u kvalifikacijama biće Turska koja stiže u Podgoricu 11. oktobra, a Crna Gora će četiri dana kasnije gostovati Bugarskoj.

Skoro godinu nakon nezaboravnog EHF Euro 2022 i novembarskih mečeva u okviru preliminarne runde prvenstva, “lavice” će odigrati meč u Crnoj Gori.

Osvajačice bronzane medalje sa posljednjeg prvenstva Evrope, počinju kvalifikacije za EHF Euro 2024 koji će biti održan u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Prvi protivnik u kvalifikacijama biće Turska koja stiže u Podgoricu 11. oktobra, a Crna Gora će četiri dana kasnije gostovati Bugarskoj.

Rival u kvalifikacionoj grupi 6 je još Srbija, a plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz osam grupa, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Selektorka Bojana Popović objavila je spisak na kojem se nalazi 21 igračica, među kojima su i dvije debitantkinje – juniorske reprezentativke Jelena Vukčević i Nikolina Marković. Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za ponedjeljak, 9. oktobar.

Golmanke

Marina Rajčić

Marta Batinović

Krila

Ivona Pavićević

Dijana Mugoša

Nina Bulatović

Anastasija Marsenić

Pivotkinje

Tatjana Brnović

Ivana Godeč

Nikolina Vukčević

Andrijana Popović

Bekovi

Milena Raičević

Đurđina Jauković

Itana Grbić

Matea Pletikosić

Jelena Despotović

Jelena Vukčević

Vanesa Agović

Tanja Ivanović

Đurđina Malović

Nada Ćorović

Nikolina Marković

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve