Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Hrebičkova: Dobijanje IBAR-a izuzetno značajno za crnogorsko društvo, neophodan napor svih činilaca

Ističe da je neophodno da graditi društvo na osnovu obrazovanja i kritičkog razmišljanja, a crnogorska omladina, tvrdi, pokazuje da ima budućnost

Crna Gora ima puno prostora za napredak, a dobijanje IBARA predstavljalo bi samo jedan ka pristupanju evropskoj porodici naroda, kazala je ambasadorka Češke u Crnoj Gori, Janina Hrebičkova u emisiji “Diplomatske priče” na Gradskoj. Ističe da je neophodno da graditi društvo na osnovu obrazovanja i kritičkog razmišljanja, a crnogorska omladina, tvrdi, pokazuje da ima budućnost.

“Dobijanje IBAR-a izuzetno je značajno za crnogorsko društvo, ali je jednako bitan i period nakon toga, kako bi smo pristupili evropskoj porodici naroda”, istakla je Hrebičkova. Ona smatra da je za takav uspjeh “neophodan napor svih činilaca u sistemu i društvu”.

Ambasadorka Hrebičkova navela je da u tom procesu pristupanja ima puno prostora za napredak našeg društva, međutim, istakla je i da je dobrosusjedska politika Crne Gore, te odnosi prema raseljenim licima iz ratom ugroženih područja oblast gdje je njena država učila na primjeru srdačnosti crnogorskih građana, te da to promoviše u svim prilikama.

Ona je istakla da je u daljem procesu pregovora Crne Gore sa EU neophodno graditi društvo na osnovu obrazovanja, kompetencija i kritičkog razmišljanja, te da se uvjerila da crnogorska omladina, sa svojim aktivizmom, obrazovanjem i kompetencijama ima budućnost u evropskoj porodici naroda.

Ambasadorka Hrebičkova je još jednom istakla da Češka Republika se snažno zalaže za process proširenja Unije na teritoriju Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve