Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Sutjeska u Petrovcu: S obje strane isti cilj

Na teren će najprije Petrovac i Sutjeska koji se sastaju večeras pod Malim brdom (19 h), a dan kasnije snage će odmjeriti ekipe koje dijele ulogu lidera – Jezero i Budućnost (16 h)

Prva runda Kupa, odigrana u srijedu, uslovila je malo drugačiju kompoziciju prvoligaškog vikenda – jedna utakmica 8. kola Meridianbet 1. CFL na programu je u subotu, a četiri u nedjelju.

Na teren će najprije Petrovac i Sutjeska koji se sastaju večeras pod Malim brdom (19 h), a dan kasnije snage će odmjeriti ekipe koje dijele ulogu lidera – Jezero i Budućnost (16 h).

Treći tim iz vrha tabele, Dečić, gostuje Judinstvu u Bijelom Polju (18 h), a u Kotoru će Arsenal biti domaćin Rudaru (19 h). Na ,,Topolici“ igraju Mornar i Iskra (19 h).

Milić: Na pobjedu

Petrovac je najduže bio bez poraza na domaćoj sceni, a onda je vezao dva negativna rezultata – oba od Mornara.

,,Nebo-plavi“ su izgubili prvenstveni duel u Baru, a na istom stadionu polovinom sedmice doživjeli eliminaciju u Kupu.

Momcima Mladena Lambulića ostao je samo jedan put do Evrope, a cilju će pokušati makar malo da se približe nakon sudara sa Nikšićanima.

Sutjeska je aktuelni prvak, ali sastav sa Jadrana je trenutno bolje plasiran na tabeli – ima bod više.

“Poremetila su nas dva uzastopna poraza. Krivo nam je zbog eliminacije iz Kupa, ali to više ne možemo da vratimo. Uradićemo sve da u prvenstvu sve ostane kako smo planirali”, rekao je Aleksandar Milić, koji nastavlja:

“Maksimalan fokus na ligaško takmičenje. Postavili smo visoke ciljeve i vjerujem da možemo da ih ostvarimo. Očekuje nas težak protivnik. Sutjeska je šampion, podigla je formu i zaslužuje respekt. Ipak, gledamo sebe. Domaćini smo i idemo na pobjedu”, ističe desni bek Petrovca.

Prvoligaš sa Jadrana gaji ofanzivan fudbal, a od takvog stila neće odustati ni protiv branioca titule.

“Nikšićani znaju da im neće biti lako, jer nas prošle godine nijesu pobijedili nijednom u Petrovcu. Igraćemo kao i svaki meč od početka sezone – napadački, na gol više. Pobjeda bi bila najbolja moguća stvar nakon dva poraza. Imamo kvalitet da dopišemo tri boda”, ističe Milić.

Brnović: Da stisnemo zube

Nijesu se fudbaleri Sutjeske proslavili na posljednjem gostovanju – iz Pljevalja su donijeli samo bod, ali u međuvremenu su nadigrali Jezero u najmasovnijem takmičenju i to im je podiglo moral.

Trener Nenad Brnović očekuje dobro izdanje pod Malim brdom, a u krajnjem i pobjedu svog tima.

“Pobjeda nad Plavljanima je popravila raspoloženje u ekipi, ali ne smijemo zanemariti da smo do nje teško došli. Dakle, to dovoljno govori koliko moramo biti motivisani danas na primorju. Petrovcu je forma u padu, ali to je trenutno, jer znamo kako su počeli šampionat, kakve pojedince imaju, ambicije…”, kazao je uoči drugog gostovanja zaredom šef stručnog štaba Nikšićana Nenad Brnović.

“Svjestan sam da moji igrači osjećaju zamor još od početka šampionata, da nam fali bolja realizacija, ali uskoro će i mala prvenstvena pauza, pa ćemo to sve nadograditi. Sada je bitno da ,,stisnemo zube“, da izdržimo jak ritam i još koje kolo. Nadam se da će moći svi da igraju, mada nam posljednjih dana i stomačni virus stvara probleme, pa ne možemo do pred sam početak meča ili makar posljednjeg treninga znati na koga možemo računati. Vjerujem da ćemo u Petrovcu, ipak, odigrati dobro, da ćemo biti efikasniji u završnici napada i da ćemo ostvariti povoljan rezultat”, dodao je Brnović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve