Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

CFL: Pokeri Dečića i Budućnosti, Petrovac pobijedio Sutjesku nakon što je meč prekinut zbog upada navijača

Rudar će po svemu sudeći prvi put ispasti u Drugu ligu, jer ima pet bodova manje od Jedinstvo France, a sedam od Mladosti

Ista meta, isto odstojanje i nakon 33. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige – Dečić je savladao Rudar 4:0 u Pljevljima i na tri utakmice do kraja sačuvao tri boda prednosti nad Budućnosti, koja je u Tivtu istim rezultatom porazila Arsenal.

Sve je pod Golubinjom, gdje će se naredne sezone izvjesno igrati drugoligaški fudbal, riješeno već na startu – Nenad Gavrić je u 50. sekundi zatresao mrežu Milisava Vuksanovića nakon sjajnog pasa Ljeona Ujkaja, da bi u 7. minutu povisio na asistenciju Kaišea Šagasa.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je kompletirao het-trik u 56. minutu, kada je bio staložen nakon karambola u šesnaestercu Pljevljaka.

Konačni rezultat je postavio Ognjen Stijepović u 85. minutu.

I Budućnost je rutinski stigla do trijumfa u Tivtu. Šest dana nakon što ga je nokautirao saigrač Đorđije Pavličić, Igor Ivanović je donio prednost „plavima” – Milan Vukotić mu je sjajno asistirao, a iskusni ofanzivac pobjegao uspavanoj odbrani Arsenala i pogodio za 0:1 u 31. minutu.

Sve je bilo riješeno u 55. minutu, kada je Đorđe Despotović iz penala dao šesti gol na posljednjih sedam utakmica, a Damjan Dakić dobio crveni karton zbog igranja rukom.

Tada su na scenu stupili najtalentovaniji igrači Budućnosti – Vukotić je sjajnim pogotkom u 73. minutu, nakon asistencije 16-godišnjeg Lazara Savovića, povisio na 3:0, a Vasilije Adžić na još ljepši način u 85. postavio konačnih 4:0.

Petrovac je kao gost pobijedio Sutjesku 1:0 – gol odluke postigao je Bašić u 10. minutu. Ovo je prva pobjeda Petrovčana u Nikšiću nakon 17 godina.

Meč u Nikšiću bio je prekinut četrdeset-ak minuta nakon što su navijači domaćeg kluba upali na teren i napali sudiju Dejana Marković nezadovoljni odlukom da se poništi gol Grivića.

U goleadi u Bijelom Polju, Mornar je savladao Jedinstvo 4:3. Dva gola je dao Kris Ondong-Mba, a po jedan reprezentativac Demir Škrijelj i Milan Vušurović.

Za domaće su pogađali Andrej Cvijović, Mirza Idrizović i Ubiratan Brandao de Souza.

Mladost Lob.bet je savladala Jezero golom Željka Krstovića iz penala u 90. minutu i praktično obezbijedila baraž. Rudar će po svemu sudeći prvi put ispasti u Drugu ligu, jer ima pet bodova manje od Jedinstvo France, a sedam od Mladosti.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve