Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Stigao novi trener: Crvena zvezda predstavila Dragana Šakotu

Šakota na klupu Beograđana dolazi umjesto Andrije Gavrilovića, koji je u prethodnih mjesec bio vršilac dužnosti šefa stručnog štaba nakon odlaska Milana Tomića.

Dragan Šakota novi je trener košarkaša Crvene zvezde.

Šakota, Foto: Mondo.rs

On na klupu Beograđana dolazi umjesto Andrije Gavrilovića, koji je u prethodnih mjesec bio vršilac dužnosti šefa stručnog štaba nakon odlaska Milana Tomića.

“Crvena zvezda je predstavnik Srbije u najelitnijem takmičenju Evroligi i to je institucija. U suštini sam se lako odlučio da dođem u klub. Od trenutka kada smo stupili u kontakt nije bilo nikakvih dilema, ovo je sezona koja vuče mnogo utakmica i jasno je da je to obilan posao. Svakako su ciljevi koje je i predsjednik spomenuo, a to su osvajanje trofeja i što više pobjeda u Evroligi. Neće biti problem da se adaptiram na novu sredinu. Organizacija kluba je na visokom nivou i slobodno mogu da kažem da je na nivou najvećih svjetskih klubova”, rekao je Šakota.

Visoke ambicije sa novim trenerom potvrdio je i predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

“Šakota je poslije detaljnih analiza i razgovora, odlukom predsjedništva, izabran za prvog trenera Crvene zvezde. Čestitam mu na tome. Čeka nas težak posao pun izazova, a to je prvo mjesto u ABA Ligi što se tiče Evrolige, svaka pobjeda je dobrodošla”, rekao je Nebojša Čović.

Šakota se vraća u Crvenu zvezdu jer je prethodno ovaj klub predvodio od 2005. do 2007. godine.

Ima veliko trenersko iskustvo jer je tokom duge karijere sjedio na klupi Zadra, Cibone, PAOK-a, Apolona, Iraklisa, Peristerija, Trabzona, Anatlije i AEK-a.

Bio je i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Crvena zvezda nakon sedam kola ABA lige ima četiri pobjede i tri poraza, dok je u Evroligi na učinku 3-7.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve