Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Početak raspleta koji će staviti tačku na Vučićev crveno-bijeli svijet

Ovo u šta se pretvorio srpski fudbal od dolaska SNS i Aleksandra Vučića nije viđeno u istoriji Evrope, čak i čuvena Steaua, pod pokroviteljstvom Nikolaja Čaušeskua i Sekuritatee je ''mala maca'' za sve što čini Crvena zvezda u Srbiji. I kriminal Nacionala iz Medeljina krajem 80-tih godina prošlog vijeka i početkom 90-tih, je mačji kašalj i ne može da se mjeri sa svim što se dešava u ping pong ligi Srbije u posljednjih 12 godina

Piše: Stanko Radulović

Od osnivanja Crvena zvezda je krala i otimala, fudbalere, bodove, titule… i uvijek prolazila bez kazne jer je bila pod direktnom zaštitom u to vrijeme OZNA, kasnije UDBA, sada BIA i “duboke države”.

Sprega Crvene zvezde i države preko Slobodana Penezića Krcuna, Milovana Đilasa, Jovana Kapičića i ostalih visokih prije sevaga policijskih, potom vojnih, i državnih funkcionera bila je veoma moćna i rezultirala je brojnim namještenim titulama, otimačinama fudbalera, koji su vozani “službenim” automobilima sve dok ne bi pristali da potpišu za Crvenu zvezdu.

Međutim, ovo u šta se pretvorio srpski fudbal od dolaska SNS i Aleksandra Vučića nije viđeno u istoriji Evrope, čak i čuvena Steaua, pod pokroviteljstvom Nikolaja Čaušeskua i Sekuritatee je ”mala maca” za sve što čini Crvena zvezda u Srbiji. I kriminal Nacionala iz Medeljina krajem 80-tih godina prošlog vijeka i početkom 90-tih, je mačji kašalj i ne može da se mjeri sa svim što se dešava u ping pong ligi Srbije u posljednjih 12 godina.

Aleksandar Vučić je uz pomoć državnih organa, BIA (UDBA) i drugih institucija, legalnih i nelegalnih, u Partizan i među navijače Partizana ubacio svoje kadrove koji su dobili zadatak da ih razjedine i onda nakon tako rasturenih Gorbara krenu direktno na uništavanje FK Partizan i kompletnog JSD Partizan.

Veljko Belivuk do 2015. godine nikada nije bio navijač Partizana, navodno je bio navijač Rada, ali je bio blizak sa porodicom predsjednika svega i svačega u Srbiji. Zanimljivo kako Belivuk nije bio blizak sa porodicom Borisa Tadića.

Predsjednik svega i svačega u Srbiji pa i Crvene zvezde

Crvena zvezda je od 2012. godine okupirala sva strateška mjesta – njeni navijači postajali su preko noći osnivači i urednici brojnih medija, “ugledni” novinari, političlri, gradonačelnici, ministri, predsjednici sportskoh foruma i sportskih organizacija.

Huligani sa beogradskih ulica umarširali su u sportske redakcije, postali investitori, neimari po Srbiji, izvođači i podizvođači brojnih radova širom Srbije. Jednom riječju postali najbogatiji građani pod pokroviteljstvom predsjednika svega i svačega u Srbiji.

Kada je sve pripremio počeli su završni radovi na uništavanju svega u srpskom sportu što nije Crvena zvezda – na čelo FK Crvena zvezda dovedeno je lice sa interpolovih potjernica, Zvezdan Terzić, briga o parama u FSS povjerena je Slaviši Kokezi marginalcu sa beogradskih ulica, i naravno intimusu Aleksandra Vučića, u najvažnije kvorume i komisije postavljani su ljudi od povjerenja poput Zorana Lakovića, Jovice Šurbatovića, Dušana Mrakića, Dejana Filipovića ili Dejana Santrača i naravno Dragana Džajića, još jednog lica sa interpolovih potjernica, i mnogih drugih.

Među huliganima iz redova navijačke grupe stadiona podno tenka regrutovane su brojne sudije, čiji je jedan od posljednjih izdanaka Pavle Ilić, kragujevčki huligan osumnjičen za namještanje utakmica koje su bile pod istragom UEFA, ali kako su svi putevi vodili do neželjenih instanci ostalo je samo na sumnjama…

Partizan je rezultatima sve iznenadio prošle jeseni, i uz veliku doze sreće u brojnim mečevima osvojio jesenju titulu. Dešavanja u šampionatu komentarisao je svakodnevno Zvezdan Terzić, tražio smjenu komesara suđenja, Dejana Filipovića, kojeg su sami i postavili, jer nije dovoljno učinio da Partizan ne bude konkurentan i umjesto da on i Crvena zvezda budu kažnjeni Aleksandar Vučić dovodi na mjesto komesara za suđenje Dejana Santrača, funkcionera SNS koji bez pogovora izvršava sve postavljene zadatke od strane poslodavca.

Pavle Ilić, kragujevčki huligan osumnjičen za namještanje utakmica koje su bile pod istragom UEFA

Naravno, izostala je reakcije UEFA koja po Statutu zabranjuje mješanje politike u sport, Aleksandar Čeferin ostaje nijem i umjesto da kazni FSS on dolazi da zajedno sa predsjednikom svega i svačega u Srbiji otvara stadione po Leskovcu, Loznici i drugim gradovima, i je već tada bilo jasno da od titule Partizana nema ništa, pošto su mediji i Zvezdan Terzić svakodnevno tvrdili da će Crvena zvezda biti šampion.

Očigledan lopovluk prilikom žrijebanja parova polufinala Kupa kada su prve dvije kuglice izvučene sa imenima Crvene zvezde i Partizana, nije prošao nezapažen u srpskoj javnosti samo zbog činjenica da je “Aktuelno” podsjetilo na činjenicu da je od 1991. godine žrijeb uvijek naklonjen Crvenoj zvezdi, pa je nekoliko beogradskih medija o tome stidljivo pisalo.

Fudbalerima Partizana, pogotovo strancima koji nemaju porodice koje zavise od dobre volje SNS i toga hoće li njihova djeca, roditelji, rođaci ostati bez posla, postalo je kristalno jasno šta se dešava i digli su glas protiv terora Aleksandra Vučića, Crvene zvezde i FSS.

Lopovluk u posljednja dva vječita derbija od strane Pavla Ilića pretvorio je srpski fudbal u tempiranu bombu koja može svakog trenutka da eksplodira, a šta će se sve dešavati narednih dana teško je predvidjeti.

Ipak, jedno je sigurno nakon svega i kada padne Vučić Crvena zvezda neće postojati, jer će kriminalnim radnjama političara i sportskih funkcionera ozbiljno da se pozabavi Interpol FiFA i UEFA relaksirana od uticaja Aleksandra Čeferina.

U svakom slučaju Zvezdan Terzić i Aleksandar Vučić postavljanjem dva puta za sudiju zadatka Pavla Ilića, da sudi vječiti derbi pokrenuli su početak raspleta u srpskom fudbalu koji će staviti tačku na crveno-bijeli svijet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
24.04.2024-08:13 08:13

A pogledajte “okruzenje”Vucica,svi su mu se UVUKLI u DEBELO CRIJEVO,a i nijesu za bolje,ovaj sudija olos taman ka Djajic,Terzic i ostalo smece zvano “cigani”( ime navijaca) Zvezde,s pravom.

dragan
24.04.2024-09:07 09:07

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Strme
24.04.2024-11:05 11:05

Kad pishesh Czv, onda i pominjes djaju–

napisi i da je bio i gost dona cgske mafije kojemu je dadnu cak i

drzavjanstvo..

Tito
24.04.2024-19:13 19:13

Pozdrav od Tadića.

Leskovac
24.04.2024-22:01 22:01

Ocigledno je da pisac ovog teksta navija za Partizan pa pristrasno piše tekst protiv Zvezde i utapa se u laži. Sramno da gore ne može biti. A još su bolji čitaoci koji se pale na ovakav tekst. Dokaz da CG još uvek ima idiota.

Shomy
24.04.2024-23:22 23:22

Да се разумемо, ја сам Гробар , не јебе ми се за ЦЗВ , али Ви браћо, мешате бакице и жабице… Ја не памтим медије у РС да су писали о Сутјесци нпр. Вама није за љубав према побољшању Србије и политике овде , ви или сте љубоморни (Зашто) јер ови краду и намештају боље ,имају боље тржиште да муљају, или једноставно (вероватније) просто мрзите Србе.

Boris
25.04.2024-00:28 00:28

Kakav kompleks niže vrijednosti! Jadno da jadnije ne može. Primjera radi ne spominje Borisa Tadića i Milu Dodika koji u Beogradskoj areni zavrću rukave i skandiraju jednom drugom klubu dok ovaj pomenuti u tekstu nije imao ni za struje.

Dejan
25.04.2024-02:17 02:17

Svega ce se Montenegrini odreci za Milovih 50 eura, samo Partizana nece nikada.
Iskreno se nadam da patite…

Mladen 07
25.04.2024-06:58 06:58

Idi pravi pljeskavice. I ne opterećuj mnogo tu zakrzljalu sivu masu između ušiju.
Novinar je rekao sve kako jeste, a negativna selekcija od 45 te pa do sad u Srbiji je proizvela takve idiote kao što si ti sabrane u grupu koja navija za to Krcunovo kopile.

Bee
25.04.2024-08:14 08:14

Novinar? To ovaj jadnik što završio metaluršku školu? Da zaradi koji Euro piše svoje švrljotine za klik ili dva avangardnog svijeta.

Guarana
25.04.2024-11:00 11:00

Ал се овај новинар оптеретио. Е јадо, набили ти Срби комплексе. Ко ти је био председник Партизана? Ћути и смрди ту у твојој прчвари.

Fred
25.04.2024-11:01 11:01

Ал се аутор текста оптеретио. А не спомиње председнике свог клуба. Тотално површан и тенденциозан текст.

Borivoje
25.04.2024-20:58 20:58

Bravo majstore. Pad ce biti i suvise bolan za ovo zlo nad Srbijom. Osveta će biti hladna. Bez milosti za sve. Svako dobro i podrška za ovaj tekst.

Milan
26.04.2024-04:59 04:59

Au pa ti nisi novinar,ti si grobar,nije zvezda svetinja,ali joj ni tudjman nije menjao tradiciju,cinjenica da su oba kluba osnavala udba i voa,kao i sve partije politicke a nasledile db i bia,tako da si ti budala,jer da imas malo mozga setio bi se Barija,to nije moglo da se otme ,to se zasluzuje… toliko