Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

SP: Lavice protiv Srbije na startu druge faze

Drugu fazu takmičenja Jovanka Radičević i saigračice počinju bez bodova, nakon što su u grupnoj fazi savladale Angolu i doživjele poraze od Slovenije i Francuske

”Lavice” večeras igraju prvi meč u drugoj fazi Svjetskog prvenstva u Španiji – protivnik u novoformiranoj grupi I je Srbija.

Drugu fazu takmičenja Jovanka Radičević i saigračice počinju bez bodova, nakon što su u grupnoj fazi savladale Angolu i doživjele poraze od Slovenije i Francuske.

Srbija je prenijela dva boda, zahvaljujući pobjedama protiv Poljske i Kameruna, dok je poražena od selekcije Rusije.

– Odigrale smo tri različita meča u grupnoj fazi, ali smatram da smo u svim duelima dale maksimum i borile se do kraja. Ono što posebno raduje je utakmica protiv olimpijskog šampiona, u kojem smo pokazale da imamo veliko srce i karakter, ali to nije bilo dovoljno protiv Francuske i sudija. To je međutim, izdanje koje raduje i koja daje podstrek za budućnost. Navikle smo da se igra svaka dva dana na velikim takmičenjima, naročito one djevojke koje kao i ja imaju iskustvo nastupa na njima. Vjerujem da ćemo biti spremne za Srbiju, nijesmo imali mnogo vremena da ih analiziramo, ali to ćemo svakako uraditi do meča. Znam neke igračice Srbije, neke ne poznajem, ali sigurno je da se radi o mladoj ekipi koja je željna dokazivanja i očekujemo zanimljivu utakmicu. Mislim da ponovo sve zavisi od nas, najveći adut je naša odbrana, što je pokazala i utakmica protiv Francuske. Tu treba da smo prave i sa pravom energijom, a strpljive u napadu, što će vjerujem donijeti željeni rezultat – kaže srednji bek Itana Grbić.

Iako emotivno i fizički iscrpljene nakon teškog meča protiv olimpijskog šampiona – Francuske, naše djevojke najavljuju dobro izdanje i pobjedu na startu druge faze.

Posljednji međusobni duel dvije selekcije odigrale su na Svjetskom prvenstvu u Japanu prije dvije godine, a Crna Gora slavila je 28:26 u meču za peto mjesto. Osam igračica koje su nastupale u Japanu dio su tima i u Španiji – to su Jovanka Radičević, Ljubica Nenezić, Dijana Ujkić, Sanja Premović, Tatjana Brnović, Dijana Mugoša, Ema Ramusović i Itana Grbić.

– Bilo je teško, ali i poučno u grupnoj fazi za mladu ekipu kao što smo mi. Učimo i rastemo kroz ove utakmice. Imale smo peh u prvom meču koji je uvijek najteži na velikim takmičenjima, ali smo nastavile da gradimo igru u duelu protiv Angole i najbolje izdanje pružile protiv Francuske koja je u posljednjih deset godina u samom vrhu svjetskog rukometa. Izdanje protiv Francuske je recept kako treba da igramo u drugoj fazi. Ako i protiv Srbije i u narednim mečevima u drugoj fazi budemo na nivou iz duela protiv Srbije, onda možemo da ostvarimo velike ciljeve. Idemo korak po korak, nadamo se najboljem – kaže pivot Nikolina Vukčević.

Srbija je bila druga u B grupi, sa dvije pobjede i porazom. Slavila je protiv Poljske 25:21 i Kameruna 43:18, a izgubila od Rusije 32:22.

Duel u Granoljersu počeće u 18 sati.

U ostalim utakmicama prve grupe rivali će biti Rusija i Slovenija (15.30), kao i Francuska i Poljska (20.30).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve