Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Smart pojačao finansijski obespravljenu Crvenu zvezdu

Ovaj 193 centimetra visoki organizator igre zaigraće prvi put u Evropi nakon što je u NBA nastupao za Milvoki, Majami i Filaldelfiju, kao i za veliki broj timova u razvojnoj ligi. 

Crvena zvezda je riješila pitanje organizatora igre! Nakon povreda Nikole Topića i Nemanje Nedovića na duži vremenski period, i povredeMiloša Teodosića, slijedi kraća pauza Nebojša Čović je posegao ta pojačanjem iz NBA lige, odakle je stigao Džavonte Smart.

Ovaj 193 centimetra visoki organizator igre zaigraće prvi put u Evropi nakon što je u NBA nastupao za Milvoki, Majami i Filaldelfiju, kao i za veliki broj timova u razvojnoj ligi.

Nakon angažovanja Smarta vlasnik Crbvene zvezde, odlučio je da pametuje novim saopštenjem u ime kluba.

“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je novo pojačanje našeg tima Amerikanac Džavonte Smart! Smart, rođen 1999.godine (3.jun) visok je 194 centimetara, težak 93 kilograma i igra na poziciji beka. Pohađao je poznati koledž LSU (Luisiana State Universitu), a nakon koledža, nastupao je za ekipe Majamija, Milvokija i Filadelfije, kao i za njihove timove u G ligi. Upravo iz ekipe Delaver Blue Coats gdje je bio najbolji strelac tima, stiže u Beograd kao pojačanje crveno bijelih. Smarta odlikuje izvanredan šut sa spoljnih pozicija i mogućnost da postiže veliki broj poena, čvrstina ali i brzina, kao i mogućnost da po potrebi igra i na poziciji plejmejkera. Smart je sa Crvenom zvezdom potpisao ugovor do kraja sezone uz klupsku opciju produžetka ugovora na još jednu sezonu”, navodi se u saopštenju kluba.

Crvena zvezda u nedelju od 19.30 igra meč ABA lige sa Borcem i teško je očekivati da Smart na toj utakmici započne svoju karijeru u crveno-bijelom tako da ćemo ga vjerovatno vidjeti tek u Evroligi protiv Baskonije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve