Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Rusi i Bjelorusi mogu na Australijan open

To je potvrdio direktor slavnog turnira u Melburnu Kreg Tili, koji je istakao da na Australijan openu Rusi i Bjelorusi neće moći da ističu nacionalne simbole na opremi, niti će eventualno biti intonirane himne tih zemalja

Ruski i bjeloruski teniseri i teniserke moći će da, kao ,,neutralni takmičari“, nastupe na Australijan openu, prvom od četiri najveća turnira sezone.

To je potvrdio direktor slavnog turnira u Melburnu Kreg Tili, koji je istakao da na Australijan openu Rusi i Bjelorusi neće moći da ističu nacionalne simbole na opremi, niti će eventualno biti intonirane himne tih zemalja.

Tili je kazao i da je Novak Đoković, devetostruki šampion i rekorder turnira, dobrodošao na Australijan open – ali da će o njegovom nastupu, tj. vizi za ulazak u zemlju, odlučivati nova Vlada Australije.

– Dobrodošao je, ali sigurno nećemo lobirati da dobije dozvolu da dođe u Australiju – rekao je Tili.

Ove godine Beograđaninu je ukinuta viza jer je u Melburn uoči turnira doputovao nevakcinisan protiv korona virusa. Dobio je i zabranu ulaska u Australiju do 2025. godine. Spekuliše se da će nova Vlada te zemlje tu suspenziju ukinuti, ali odluka još nije izvjesna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve