Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nastavlja se kriza Novaka Đokovića: Kasper Rud eliminisao srpskog tenisera u polufinalu Monte Karla

Ova sezona Novaka Đokovića popločana je traganjem za formom. Promjena trenera ne znači da će Đoković nužno istog momenta pronaći onog pravog sebe

Trenutno prvoplasirani na ATP listi teniser Novak Đoković eliminisan je danas u polufinalu mastersa u Monte Karlu od Kaspera Ruda 2:1 (4:6, 6:1, 4:6).

Ova sezona Novaka Đokovića popločana je traganjem za formom. Promjena trenera ne znači da će Đoković nužno istog momenta pronaći onog pravog sebe.

Katastrofalan početak duela sa Kasperom Rudom potvrdio je tako nešto. Prva brejk prlika na meču je bila iskorišćena i Kasper Rud je vrlo brzo imao pomalo neočekivano prednost na semaforu. Zatim ju je uvećao iskoristivši drugu brejk loptu u petom gemu, a sve pošto ga je Novak pritisnuo u gemu ranije kada nije imao šansu da uzme servis rivalu, ali ga je propisno namučio.

Imao je Novak neke nekarakteristične promašene zicere, što je samo nastavilo da sumira njegovu dosadašnju sezonu.

Uspio je svjetski broj jedan da pronađe ritam, uzvrati i dođe do jednog brejka minusa, ali je Norvežanin i dalje imao pozamašnu prednost koju je i iskoristio. Sedam grešaka manje imao je Rud, što je dovoljno za osvajanje prvog seta.

Ali, koliko je loše počeo uvodni set, toliko je dobar bio u drugom. Slika sa terena u kneževini se preokrenula. Novak je igrao onako kako smo uglavnom navikli da ga gledamo, a bilo je čak i gemova, konkretno, šesti, kada je sa jednim udarcem dospio do brejka.

Sve ostalo, poklonio mu je Kasper Rud za velikih 5:1 i servis za set. Čak četiri duple greške imao je norveški teniser u ovoj fazi meča, znatno mu je opao rejting riterna, dok je Novakov djelovao suprotno. Sve to dok se srpski teniser mučio sa prvim servisom.

Ovaj meč je definitivno bio igra nerava, na šta ukazuje start trećeg seta kada je Kasper Rud vraćao apsolutno sve, igrao odlično defanzivno i ponovo uspio da brejkne Đokovića u svojoj prvoj prilici.

Norveški igrač je vratio preciznost i agresivnost prilikom servisa i sve je to prouzrokovalo sliku iz prvog seta kada Novak nije imao rješenja da ga slomi. A, onda, desio se šesti gem kada je Novak na svoj servis došao do nekih sjajnih poena što, kao da mu je vratilo poželjnu energiju. U narednom, besprekorna igra, bekhend paralela za gem sa nulom i vraćanje brejka za 4:3. Sjajan momentum za Đokovića, ubrzo i izjednačenje pošto je osvojio tri vezana gema i ulazak u dramu.

Pošto je prekinuo post osvajanjem gema na svoj servis, Rud je nastavio da igra dobro, a Đoković je opet ušao u “sivu zonu” i omogućio rivalu da se raduje plasmanu u finale.

Rud će se u finalu sastati sa Stefanosom Cicipasom koji je ranije tokom dana eliminisao Janika Sinera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve