Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Razočaran sam, ali bilo je i pozitivnih stvari u Monte Karlu

Đoković je osvajao titulu u Monte Karlu 2013. i 2015. godine, a od tada nije igrao u četvrtfinalu sve do ovogodišnjeg turnira. Osvajač rekordne 24 grend slem titule ove sezone nije osvojio nijedan turnir i nijednom nije igrao u finalu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je razočaran porazom u polufinalu mastersa u Monte Karlu, ali da može da izvuče i neke pozitivne stvari sa tog turnira i da se nada da će igrati bolje na predstojećim takmičenjima.

Đoković je u polufinalu izgubio 4:6, 6:1, 4:6 od Norvežanina Kaspera Ruda, koji u dosadašnjih pet mečeva u međusobnim duelima nije uspio da osvoji set protiv Đokovića.

“Naravno da sam razočaran što sam na takav način izgubio, tijesan meč. Ali čestitam Kasperu, igrao je veoma dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam šanse, posljednji gem nije bio izuzetan, mnogo neiznuđenih grešaka… Bio je čvrst do posljednjeg poena i zaslužio je pobjedu”, rekao je Đoković.

“Imao sam uspone i padove. Pozitivno je to što sam uspio da se vratim poslije izgubljenog prvog seta i pronašao sam jačinu u mojoj igri. Tako da ima pozitivnih stvari koje mogu da se izvuku iz ovog turnira, ali naravno, razočaran sam ovim porazom”, dodao je prvi teniser svijeta.

Đoković je osvajao titulu u Monte Karlu 2013. i 2015. godine, a od tada nije igrao u četvrtfinalu sve do ovogodišnjeg turnira. Osvajač rekordne 24 grend slem titule ove sezone nije osvojio nijedan turnir i nijednom nije igrao u finalu.

“Navikao sam da imam visoke ciljeve u pogledu rezultata, a to što još nijesam osvojio titulu nije nimalo dobar početak sezone u poređenju sa posljednjih 15 godina. Ali igrao sam polufinala u Australiji i ovdje. Nadam se da ću pronaći svoj ritam u smislu rezultata i napredovati na osnovu onoga što sam uradio ovdje pošto i dalje igram veoma dobar tenis. Nadam se da ću igrati bolje na narednim turnirima”, naveo je Đoković.

On je ranije najavio da su mu ciljevi u ovoj godini Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve