Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Radunović: Steaua kruna karijere

Nekadašnji kapiten Budućnosti stekao je status jednog od najboljih defanzivaca u rumunskoj ligi, a sada je dobio čast da zaigra za najtrofejniji tamošnji klub, velikana iz Bukurešta koji je prvi iz Istočne Evrope osvojio Kup šampiona (1986. godine)

Prvih dana nove godine, crnogorski reprezentativac Risto Radunović priključio se pripremama najvećeg rumunskog fudbalskog brenda.

Steaua, danas zvanično FCSB, angažovala je dvadeset osmogodišnjeg Podgoričanina kao pojačanje na poziciji lijevog beka nakon zapaženih partija u Astri.

Nekadašnji kapiten Budućnosti stekao je status jednog od najboljih defanzivaca u rumunskoj ligi, a sada je dobio čast da zaigra za najtrofejniji tamošnji klub, velikana iz Bukurešta koji je prvi iz Istočne Evrope osvojio Kup šampiona (1986. godine).

– Ovo je kruna moje karijere. Trudiću se da opravdam povjerenje, a istovremeno i da uživam u klubu. Daću sve od sebe da se odužim trofejima, za Arenu (Pobjeda) kaže Radunović, koji nastavlja:

– Godina je za mene počela na najljepši mogući način. Na pripremama smo u Turskoj. Radi se jako. Sve je mnogo ozbiljno. Kratko smo zajedno, ali prvi utisci su više nego pozitivni. Novi sam u timu, ali svi su me dobro prihvatili. Znam da me čeka paklen rad i dokazivanje, drugačije nijesam ni očekivao. Spreman sam i želim što prije da se nametnem, poručio je hitronogi lijevi bek. Radunović je u rumunskom prvenstvu odigrao blizu 100 utakmica, sve u dresu Astre, gdje je stigao i do kapitenske trake.

Steaua je, međutim, viši novi, najveći na domaćoj sceni, najtrofejniji klub sa 26 titula i 22 osvojena Kupa.

Crnogorski reprezentativac imaće priliku da već tokom proljećne polusezone napadne šampionski pehar.

– Steaua je najveći klub u Rumuniji, bogate istorije, klub koji juri trofeje na svim frontovima. I ja sam ,,gladan” trofeja i želim da pišem lijepu istoriju sa Steauom. Ekipa raste iz dana u dan, dosta smo mladi, potentni, željni uspjeha. Većinu igrača znam. Neki su igrali sa mnom u Astri, a ostale poznajem iz međusobnih duela na terenu. Nemamo puno stranaca. Uradiću sve da budem dobar kao u Astri. Nadam se i bolji. Trudim se da napredujem nakon svakog treninga i utakmice. Tako i razmišljam. Svjestan sam da se u fudbalu broji samo ono što si uradio danas, a daću sve od sebe da ljudi u klubu budu zadovoljni sa mnom, naglašava Radunović.

”Crveno-plavi” su nekoliko sezona unazad ispustili primat u domaćim okvirima. O tome svjedoči činjenica da su posljednji put bili prvaci 2015. godine. Od tada su četiri puta bili drugi, s tim što ove sezone ponovo imaju veliku priliku da se domognu trona.

Sastav trenera Antona Petree završio je jesenji dio kao lider, sa dva boda više od Univerzitatee, odnosno tri ispred Kluža.

– Dosta vremena je prošlo od posljednje titule, ali iskreno vjerujem da je pravi trenutak da trofej vratimo u Bukurešt. Konkurencija je paklena, ali smatram da ćemo na kraju pokazati da smo najbolji tim u Rumuniji, poručio je Radunović. Iskusni defanzivac zadovoljan je i na reprezentativnom planu. U drugoj polovini 2020. godine upisao je nekoliko nastupa za nacionalni tim sa kojim se plasirao u B Ligu nacija.

– Poslije druže vremena zadovoljan sam utakmicama u reprezentaciji. Planiram da u tom smjeru nastavim. Potrudiću se da iskoristim svaki minut koji dobijem. Igranje za državni tim je nešto posebno i svaki igrač želi da pruži maksimum, kaže Radunović.

Crna Gora u kvalifikacije za Mundijal u Kataru kreće sa novim selektorom.

”Hrabre sokole” je preuzeo Miodrag Radulović, trener sa kojim se Radunović poznaje još iz Budućnosti.

Zajedno su podigli šampionski pehar prije više od osam godina.

– Dobro mi je poznat rad novog selektora Radulovića. Sarađivali smo uspješno u Budućnosti, a vjerujem da će tako biti i u reprezentaciji, rekao je Radunović.

Kvalifikacije startuju u martu, a ”crveni” su u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

– Veoma teška grupa, ali ulazimo u takmičenje sa vjerom u pozitivan rezultat. U dobrom smo momentu, naruku nam ide raspored, ali znamo da nema unaprijed upisanih bodova. U ovom momentu je najbitnija stvar da pobjednički otvorimo kvalifikacije”, zaključio je Radunović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve