Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Turnir u Celju je bila dobra, ali rana provjera

Izabranici Boška Radovića su u Sloveniji imali polovičan učinak, prvo su savladali Holandiju 76:67, a onda su poraženi od Slovenaca 70:52, u meču gdje su ih ubjedljivog poraza koštalenapadački loše odigrane prva i posljednja četvrtina

Nakon turnira u Celju, košarkaši Crne Gore su od sinoć ponovo u Baru, gdje će danas nastaviti pripreme za dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te za nastup na septembarskom Evropskom prvenstvu.

Izabranici Boška Radovića su u Sloveniji imali polovičan učinak, prvo su savladali Holandiju 76:67, a onda su poraženi od Slovenaca 70:52, u meču gdje su ih ubjedljivog poraza koštalenapadački loše odigrane prva i posljednja četvrtina…

“Kao što sam već ranije rekao, turnir u Celju je bila dobra, ali rana provjera. Prvu utakmicu protiv Holandije smo odigrali više nego dobro, s obzirom na to da je prva i da je došla poslije pet-šest dana priprema, koje smo proveli više u trčanju nego u radu s loptom. Međutim, pobijedili smo veoma solidnu reprezentaciju Holandije, a bilo je dosta dobrih stvari, kaoe i onih koje treba da ispravljamo”, kaže za Pobjedu selektor Boško Radović.

Dan kasnije protiv Slovenije se osjetio i nedostatak snage u našoj selekciji.

“U tom meču smo malo i fizički pali, jer u ovom trenutku nismo bili spremni da odigramo dvije utakmice u dva dan. Posebno u situaciji kada smo drugi meč igrali sa Slovenijom, koja je puna dobrih individualaca. Uz to, bili smo u skraćenoj rotaciji, jer nismo htjeli da rizikujemo sa Mihailovićem, koji se malo kasnije priključio, i nije igrao u oba meča, pa smo igrali sa pet bekova. U porazu od Slovenije smo vidjeli neke naše nedostatke, a u skraćenoj rotaciji nismo imali puno napadačkih opcija. Odbrambeno je to bilo dobro, primili smo samo 70 poena, od reprezentacije koja ima puno poena u rukama. U posljednjoj četvrtini smo promašili četiri-pet otvorenih šuteva, što je, možda, i normalno da u ovoj fazi nismo u šuterskoj formi. Na kraju, mislim da je konačna razlika bila previsoka u odnosu na dešavanja na terenu”, dodaje selektor “crvenih”.

Radović ističe da rezultat u Celju nije bio u prvom planu.

“Uvijek je ljepše kad se pobijedi nego kad se izgubi, ali smo mi vidjeli ono što nam je trebalo da vidimo. Imamo još 20 dana da radimo da bismo bili spremni za najvažniju utakmicu, a to je sa Bosnom i Hercegovinom”.

Turnir u Celju je preskočio Marko Todorović, zbog upale sinusa, a njegov status je nepoznanica.

“Ne znam šta da vam kažem. Marko je odradio dva treninga, poslije toga se desio taj problem sa sinusima. Bio je na nekim jakim terapijama, a znaću nešto detaljnije kad dođem u Bar, pa ćemo u narednih nekoliko dana donijeti odluku o tome”.

Danas ekipi treba da se priključe Marko Simonović i Kendrik Peri, a sjutra Bojan Dubljević.

“Sada ćemo imati malo drugačije i kvalitetnije treninge, da se polako spremamo za kontrolnu utakmicu sa Srbijom, da vidimo gdje smo i što smo. Idemo korak po korak”, zaključio je Radović.

Dobro smo “ranjeni” izostankom Ivanovića

Boško Radović je potvrdio prvobitno nezvanične indformacije da u predstojećim akcijama neće biti Nikole Ivanovića, zbog problema sa Ahilovom tetivom, zbog čega će plej naše reprezentacije i Crvene zvezde morati da miruje narednih mjesec dana.

“Poslije odustajanja Ivanovića očigledno je da će nam trebati osnovni plejmejker, kojem će pomagati Drobnjak i Pavlićević. To je sada najbolnija tačka, na čemu ćemo morati da radimo”, ističe Radović.

Odustajanje Ivanovića otvara i pitanje izbora stranca, između “dvojke” Džona Radebaua i “jedinice” Kendrika Perija.

“Izostanak Ivanovića je koncepcijski puno poremetio kad je izbor stranca u pitanju, ali je to poremetilo i našu igru. Nikola je svih ovih godina bio jedan od najvažnijih šrafova u našoj reprezentaciji, sa pozicije plejmejkera je unosio sigurnost, svojim iskustvom, znanjem i talentom. Žargonski rečeno, prilično smo dobro ranjeni njegovim izostankom. Ali, nije prvi put da nam fale igrači, iz ovil ili onih razloga nikako ne možemo da se skupimo u kompletnom sastavu. Međutim, izabraćemo između ovih koju su, do kraja priprema ćemo izabrati i stranca za prvenstvo. Šta je, tu je, bili smo i u gorim situacijama, pa smo nekako plivali, nadam se da ćemo i iz ove izaći kako treba”, dodao je Radović.

Poziv Varajiću i Vučeljiću

Nakon što je, kako je saopšteno, zbog sitnih povreda odustao bronzani junior Đorđije Jovanović, umjesto njega je poziv bio upućen Emiru Hadžibegoviću, ali ni košarkaš SC Derbija neće doći.

“I on ima neke sitne povrede, pa ne može da se priključi. Zato smo odlučili da pozovemo dvojicu bronzanih juniora, Iliju Varajića i Zorana Vučeljića. Odjednom smo postali deficitarni na bekovskim pozicijama. U prošlom prozoru su nam falili centri, a sada bekovi. Ali, navikli smo da se snalazimo kako znamo i umijemo”, rekao je Radović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve