Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Protiv Srbije za prvo mjesto u grupi

Tradicija je na strani Srbije koja je u prethodnih međusobnih 39 utakmica ostvarila 25 pobjeda, Crna Gora je slavila dva puta, a samo dvije utakmice završene su bez pobjednika.

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu u Dohi imala identičan start kao proteklog mjeseca na Evropskom prvenstvu u Dubrovniku – premijerna pobjeda protiv selekcije SAD nakon boljeg izvođenja penala, ipak ima veću težinu jer su vaterpolisti SAD makar na papiru  respektabilniji protivnik od Francuske.

Iako je obezbjeđeno četvrtfinale Evropskog prvenstva, što je bio primarni cilj, crnogorski vaterpolisti nijesu igrama ispunili očekivanja, mada su neki od njih obećavali i borbu za medalje.

Juče protiv SAD naši reprezentativci su gotovo cijelu utakmicu bili u rezultatskoj prednosti, ali je igra bila poprilično problematična, i dva boda su osvojena zahvaljujući Petru Tešanoviću koji je u regularnom toku igre odbranio dva peterca i potom još tri.

Crnogorski vaterpolo reprezentativac Dušan Matković kazao je da je trijumf nad Sjedinjenim Američkim Državama na startu Svjetskog prvenstva važan zbog samopouzdanja ekipa.

“Izuzetno nam je važno što smo turnir otvorili pobjedom, što je neka najava našeg viskog plasmana u grupi. Ostaje žal što trijumf nijesmo ostvarili u regularnom dijelu meča. Pobjeda nam je ujedno dala i dodatno samopouzdanje, koje će nam trebati u nastavku turnira. Okrećemo se meču sa Srbijom, da pokušamo da odigramo što bolje”, kazao je Matković.

Crna Gora sjutra igra protiv Srbije, koja kje takođe razočarala na Evropskom prvenstvju, a ni ona kao i Crena Gora nema još uvijek olimpijsku vizu.

Srbija je ubjedljivo pobijedila Japan (17:10), ko bude bolji u sjutrašnjem mećču obezbjediće prvo mjesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Tradicija je na strani Srbije koja je u prethodnih međusobnih 39 utakmica ostvarila 25 pobjeda, Crna Gora je slavila dva puta, a samo dvije utakmice završene su bez pobjednika.

Uoči 40. međusobnog duela i gol razlika je na strani Srbije (385:356), a aktuelni olimpijski šampion imaće i veći imperativ pobjede u meču koji sjutra počinje u 15.30 u Dohi.

vaterpolo

Srbija na nekoliko minulih takmičenja nije ostvarila željene rezultate, u tim su se vratila dvojica Kotorana Nemanja Vico i Dušan Mandić, ali nijesu donijeli rezultatski pomak, bez obzira na izuzetan igrački kvalitet.

“Imaju nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, koje vjerujem da ćemo zaustaviti. Ključno je ipak da nametnemo naš ritam, jer smatram da Srbija to ne može da isprati”, zaključio je Matković.

Naš centar Miroslav Perković odigrao je odličnu utakmicu protiv SAD i vjeruje da “ajkule” mogu još bolje protiv Srbije i što bi donijeli prvo mjesto u grupi C Svjetskog prvenstva.

“Svaki meč na početku turnira je težak i zahtjevan. Amerikanci su vrlo kvalitetna ekipa, sa vrhunski centrom i dobrim šuterima. Uz to su jako dobri plivači. Siguran sam da smo pobjedu mogli da ostvarimo u regularnom dijelu. Ipak, vjerujem da možemo da pobijedimo i Srbiju i Japan i osvojimo prvo mjestu u grupi”, kazao je Perković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve