Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Mađarska i Švedska glavni rivali za plasman u četvrtfinale

Lavice će u oktobru igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, što će biti dobra priprema za iskušenja na Svjetskom prvenstvu

Selektorka rukometašica Crne Gore Bojane Popović kazala je nakon žrijeba za Svjetsko prvenstvo da će dueli sa Švedskom i Mađarkom odlučiti koje dvije selekcije će izboriti plasman u četvrtfinale.

“Lavice” će igrati u grupi B, u Helsingborgu, protiv Mađarske, Kameruna i Paragvaja.

Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije, a Crna Gora u drugoj fazi, u okviru novoformirane grupe I u Geteborgu, ukršta sa grupom A čiji nosilac je domaćin Švedska, a u kojoj su još Hrvatska, Kina i Senegal.

“U svim grupama su po dvije jake reprezentacije, a Mađarska je glavni konkurent u preliminarnoj fazi. Paragvaj i Kamerun su nepoznanica za nas u ovom trenutku, ali imamo dovoljno vremena da ih analiziramo i pogledamo njihove utakmice sa posljednjih takmičenja. Crna Gora do sada nije igrala sa njima, ali uskoro ćemo saznati sve što je potrebno da znamo o njima. Mađarska ima mladu generaciju koja je usponu, sigurno je da imaju veliki kvalitet i da će u glavnoj rundi, zajedno sa Švedskom i nama, voditi bitku za dva mjesta koja vode u četvrtfinale”, kazala je Popović.

Ona ističe da je najvažnije da ekipa dočeka šampionat bez povreda…

“Možemo da kažemo da smo dobro prošle, ali znamo i da je najvažnije da budemo kompletne u novembru i da u najjačem sastavu otputujemo u Švedsku. Novembar je ipak, daleko, moramo da idemo korak po korak i da klupska sezona bude onakva kakva želimo, odnosno da sve djevojke imaju značajnu minutažu i da dođu zdrave na okupljanje”, kazala je naša selektorka.

Lavice će u oktobru igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, što će biti dobra priprema za iskušenja na Svjetskom prvenstvu.

“U oktobru nas očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dueli protiv Bugarske i Turske su dobra uvertira za ono što nas očekuje na Svjetskom prvenstvu. Blizu smo dogovora sa Hrvatskom protiv koje bi trebalo da odigramo prijateljsku utakmicu uoči Svjetskog prvenstva, to se nije promijenilo uprkos činjenici da nas očekuju i u glavnoj rundi na planetarnoj smotri”, istakla je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve