Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Pobjeda protiv Španije vodi direktno u četvrtfinale

Crna Gora bi eventualnom pobjedom protiv Španije obezbijedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Crna Gora nije oduševila na startu Evropskog prvenstva u Dubrovniku, iako su mnogi vjerovali da će u prvom kolu biti savladana selekcija Francuske, to se nije desilo, tako da se do dva boda stioglo poslije serije od 10 penala na obje strane.

Trijumf “ajkulama” donijeli su “zajedničkim” snagama golman Petar Tešanović i nekadašnji crnogorski reprezentativac Igo Kruzija, kojem je crnogorski golman dva puta zaustavio šut sa pet metara.

Možda je povoljna okolnost što je i drugi meč završen poslije izvođenja peteraca nakon kojih je Hrvatska pred svojim navijačima u Gružu slavila 14:12.

Matković

“Ono što je sigurno da ćemo da damo sve od sebe. Mi tu ekipu dobro poznajemo, u posljednje dvije godine odigrali smo puno mečeva sa njima, tako da tu neće biti nekih tajni. Spremićemo se za ovo malo vremena što nam je ostalo najbolje što možemo i idemo na Španiju svom snagom”, kazao je Dušan Matković

Odličnu partiju protiv Francuske pružio je naš centar Miroslav Perković koji je bio nezaustavljiv pred golom “galskih pijetlova”.

Perković je zaradio nekoliko isključenja, postizao golove, realizovao peterce i odigrao gotovo perfektnu utakmicu. Protiv Španije moraće isto tako, ako ne i bolje, saigrači će svakako morati da podignu realizaciju u napadu.

“Čeka nas odlična reprezentacija sa dosta individualnog kvaliteta, takođe i sa odličnim sistemom igre koji godinama gaji i nadograđaje. Sigurno je dosta kvalitenija ekipa od Francuske”, poručio je naš centar Miroslav Perković.

PeroneSjutra duel sa selekcijom Španije koja i dalje sanja evropsko zlato. I na ovom turniru predvodi ih legendarni Felipe Perone koji cijeni naš tim.

“Crna Gora je izuzetna ekipa sa dosta mladih igrača. Mislim da ima nekih oscilacija, ali kada je u formi, onda odlično igra. Mi moramo biti spremni za sjutra”, Kazao je Perone.

Izgubili smo posljednjih šest utakmica od Španije, ali nemamo poraz na Evropskim šampionatima od te reprezentacije. Uvijek zanimljivi okršaji u grupi. Dvije pobjede 8:7 u Malagi 2008. Tim rezultatom slavili smo i dvije godine kasnije u Zagrebu. Uslijedila su tri vezana remija.

Utakmica Crna Gora – Španija je u subotu od 17:45, od 20:15 u drugom meču drugog kola grupe A snage će da odmjere Hrvatska i Francuska.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve