Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pobjeda crnogorskih vaterpolista i protiv Holandije

Izabranici Vladimira Gojkovića pobijedili su večeras na otovorenom bazenu na Škveru Holandiju sa 15:11 (3:3, 5:4, 5:0, 2:4), iako je tokom igre bilo dosta uspona i padova.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu u Herceg Novom i u drugoj utakmici za Svjetsko prvenstvo koje se u julu igra u Fukuoki.

Izabranici Vladimira Gojkovića pobijedili su večeras na otovorenom bazenu na Škveru Holandiju sa 15:11 (3:3, 5:4, 5:0, 2:4), iako je tokom igre bilo dosta uspona i padova.

Odlično su crnogorski reprezentativci otvorili utakmicu, i poveli sa 3:0, ali su već do kraja prve četvrtine stigli do izjednačenja, a potom i početkom druge četvrtine i do vostva.

Nakon što je Holandija povela 5:4 naši vaterpolisti su zaigrali odgovornije, podigli nivo igre i do kraja druge četvrtine poveli 8:6, aali je gost u posljednjoj sekundi tog dijela smanjio na 8:7.

U trećem dijelu igre izabranici Vladimira Gojkovića odigrali su perfektno u odbrani i napadu, pa je na semaforu bilo 13:7, i time je pobjednik meča bio odlučen.

Na startu posljednjih osam minuta igre Crna Gora imala je najveću prednost – bilo je 14:7, ali je Holandija u završnici ublažila poraz, na  za njih, ipak, podnošljivih 15:11.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Marko Mršić sa četiri gola, Vuk Drašković je postigao tri, a po dva Đorđe Stanojević, Danilo Radović i Jovan Vujović. Po jednom su se u strijelce upisali Đuro Radović i Vasilije Radović.

Prije dva dana Crna Goraje u Herceg Novom pobijedila i selekciju Kinu 13:9, koju sa klupe vodi nekadašnji selektor Crne Gore Petar Porobić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve