Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Pućurica: Dragaš se sveo na PES-ovog Vladislava Dajkovića

Neobična želja da “skoči” sa menadžerskog mjesta u Bonu na direktorsko u Podgorici, osobu sa ozbiljnom stručnom karijerom pretvorila je, prema riječima Pićurice, “u čovjeka sa neozbiljnom i trećerazrednom politikom”.

Tihomir Dragaš, dežurni je i gotovo jedini potpisnik saopštenja PES-a, koji se ovim angažmanom odužuje partiji koja ga je postavila, ni manje ni više, nego na čelo borda direktora Air Montenegro, poručio je odbornik Demokratske partije socijalista (DSP) u SO Bijelo Polje Asmir Pićurica u reagovanju na navode funkcionera PES-a.

“Toliko o čuvenoj meritokratiji i profesionalizmu o kojima tako lijepo priča bajke nova vlast, dok sa druge strane svoje lojalne poslušnike raspoređuje po svim lukrativnim pozicijama u državnim preduzećima. Razumijemo Dragaša da je u niskom startu da zasjedne u fotelju direktora još od ljetos, kada je odustao od poslaničke funkcije i stao u red za direktorsku, ali ipak malo dostojanstva nije na odmet. Dragaš koji je svoju karijeru započeo i gradio dvijehiljaditih u jednoj od tada najvećih državnih kompanija, u vrijeme vlasti DPS veoma dinamično napredovao i radio neko vrijeme i u Njemačkoj, sada se sveo na Vladislava Dajkovića Pokreta Evropa sad – i u tom kapacitetu, u kontinuitetu se sramoti saopštenjima koja potpisuje, a koja su nedostojna iole pristojnog i obrazovanog čovjeka”, poručio je funkcioner DPS-a u reagovanju.

Neobična želja da “skoči” sa menadžerskog mjesta u Bonu na direktorsko u Podgorici, osobu sa ozbiljnom stručnom karijerom pretvorila je, prema riječima Pićurice, “u čovjeka sa neozbiljnom i trećerazrednom politikom”.

“Na kraju, ponovićemo ono što je Dragaša najviše zaboljelo i vjerovatno motivisalo da reaguje – nepobitna činjenica je da PES, zajedno sa koalicionim partnerima, suštinski propagira antievropsku i anticrnogorsku politiku, što je dokazano nekoliko puta a najsvježiji primjer je glasanje u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope. To što PES podilazi političkim interesima bivšeg Demokratskog fronta, da bi ostvario svoje ciljeve, od čega je za sad jedini – da što duže ostane na vlasti, ozbiljan je problem. Građanima obećavate evropsku politiku, a pravite trule kompromise sa onima koji su protiv nje, to jeste nemoralno ali je jedini tačan opis trenutnih odnosa u vladajućoj većini”, zaključio je Pićurica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
25.04.2024-18:38 18:38

PES me neodoljivo podśeća na pevaljku koja ubode jedan ljetni hit, a onda da bi trajala dozvoljava da nju bodu sreda svi. Osionost i nekultura sa odsustvom stida je po Frojdu odraz veoma niskog IQa. Suditi o nekim ljudima kvalifikativima paušalno i neselektivno je suđenje iz mržnje bez osnova ljudskosti. Šta su se to nečasno uradili ili se obogatili: Živković, Rakočević, Vuković Kuč, Savković Vukčević, Nikolić, Mugoša ili bilo koji sa liste ,,zajedno”. Poštovana gospodo tridesetokolovozići, dali ste se na vrijeme prestrojili, dali ste za Jakova ili za kako Jakov reče, onog prevaranta i lupeža? dali će te svakog ko… Pročitaj više »