Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

”Plave” u Rostovu: Skraćena rotacija protiv jednog od favorita za F4

Izabranice Bojane Popović očekuje okršaj protiv tima koji predvodi bivši selektor naše reprezentacije Per Johanson i koji ima jasan cilj – da se domogne finalnog turnira elitnog takmičenja

Rukometašice Budućnosti Bemax u subotu (16 sati) gostuju Rostovu u utakmici 11. kola DELO EHF Lige šampiona.

Izabranice Bojane Popović očekuje okršaj protiv tima koji predvodi bivši selektor naše reprezentacije Per Johanson i koji ima jasan cilj – da se domogne finalnog turnira elitnog takmičenja.

Rostov je na drugom mjestu grupe A sa učinkom od sedam pobjeda i tri poraza, Budućnost ima jedan trijumf i sedam poraza.

Bojana Popović ponovo ne može da računa na najjači sastav. Pored duže odsutnih Katarine Džaferović, Valerije Maslove i Tatjane Brnović, u sastavu neće biti ni Ivane Mitrović.

“Nastupićemo u istom sastavu kao u prošlom kolu protiv CSM Bukurešta. Ponovo će priliku dobiti dosta mladih igračica, to je jedini put kojimo možemo da idemo ove sezone, jer želimo da one stiču iskustvo i izvuku maksimum iz mečeva protiv jakih protivnika. Nije jednostavno stvarati igrače kroz Ligu šampiona, kada igrate protiv ozbiljnih timova sa velikim budžetima, ali nemamo drugog izbora. Znali smo i uoči ove sezone da imamo izuzetno mlad sastav, a uz to smo se suočili sa pehovima tokom sezone, zbog povreda ili koronavirusa, tako da je ionako mala rotacija sada svedena na minimum. Teško je postaviti neku ozbiljniju postavu i taktiku sa toliko problema i pehova, ali nastojaćemo da što duže pariramo izuzetnom timu kao što je Rostov”, rekla je Popović i dodala:

“Rostov je i ove sezone jedan od favorita za plasman na finalni turnir Lige šampiona. Uoči početka ove sezone doveli su veliki broj igračica sa jasnim ciljem – da se domognu završnog turnira, koji im je izmakao prošle godine. Sada je to jednostavno imperativ za njih. Ekipa je sastavljena od ruskih reprezentativki i velikog broja internacionalki, odlično su pokriveni na svim pozicijama i što se tiče rotacije, nemaju nikakvih problema. Jasno je da igramo protiv izuzetnog protivnika, ali moramo da se borimo i pružimo maksimum u ovom trenutku”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve