Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorke ubjedljive protiv Paragvaja pred duel sa Mađarskom

Ubjedljiva pobjeda ''lavica'' u drugom meču B grupe SP u Helsingborgu

Sve do uvodnih minuta drugog poluvremana ,,lavice“ su bile manje više u kontra ritmu. Gubile su naše rukometašice 7:4 od Paragvaja u drugom meču B grupe SP, koji je promašio sedmerac u 11. minutu za ,,plus četiri“, da bi nakon pauze odigrale savršene minute za ubjedljiv trijumf od 41:26.

Napadački su odgovorile zadacima, postigle su 15 golova iz kontranapada, ali i primile previše od reprezentacije koja je bila apsolutni autsajder u ovom meču (protiv Mađarske su postigli 12 golova!).

Ali, pobjeda se pamti, uz dosta grešaka, posebno u odbrani, koja nije bila na visini zadatka, jer su omalene rivalke vrlo lako ,,probijale“ u početku postavku ,,pet-jedan“.

A onda, kada su se naše djevojke vratile na odbranu ,,šest-nula“ i kada je u igru ušla Matea Pletikosić (nakon neiskorišćenog sedmerca za 8:4 rivalke su u seriji počele da promašuju i prave tehničke greške), stvari su polako počele da se slažu.

Uspjele su ,,lavice“ za devet minuta, serijom od 8:0, da dođu do dobre zalihe od pet golova (12:7), vodile su 15:10 na pet minuta prije kraja prvog poluvremena, nakon čega su ponovo stale.

Rivalkama nije mnogo trebalo da dođu do novog egala i već u prvom napadu drugog poluvremena smanje prednost na ,,minus jedan“. I upravo od tog trenutka izabranice selektorke Bojane Popović su počele da igraju onako kako su i mogle od prvog minuta.

Dopadljivo, brzo, uz lijepe golove iz daljine, a sve to su pratila sjajna krila Ivona Pavićević (devet golova uz jedan promašaj) i Dijana Mugoša (osam golova uz jedan promašaj). Ponovo je sa gola, kao i protiv Kameruna, Marta Batinović bila odlična (zaustavila 11 šuteva), a upisala je i pet asistencija…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve