Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometašice savladale Tursku

Djevojke Bojane Popović već za osam dana u Ulmu počinju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i protiv Njemačke i Slovenije – mnogo jačih rivala od današnjeg – moraće mnogo bolje ukoliko žele da zgrabe jednu od dvije karte za Pariz

Rukometašice Crne Gore savladale su Tursku (30:28) u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2024. i obezbijedile prvo mjesto, ali igra u Rizeu pomalo brine pred odlučujuće mečeve za plasman na Olimpijske igre.

Djevojke Bojane Popović već za osam dana u Ulmu počinju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i protiv Njemačke i Slovenije – mnogo jačih rivala od današnjeg – moraće mnogo bolje ukoliko žele da zgrabe jednu od dvije karte za Pariz.

Turska je 45 minuta bila ravnopravan rival, tri puta je imala prednost i od tri gola (7:4, 17:14 i 18:15), ali je u posljednjih 15 minuta napravila preokret i došla do vođstva od pet golova (28:23 u 54. minutu i riješila pitanje pobjednika.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Dijana Mugoša sa osam, dok je Matea Pletikosić postigla pet golova.

Izabranice selektorke Bojane Popović kvalifikacije će završiti duelom sa Bugarskom, u nedjelju u Podgorici.

Crnogorskim rukometašicama dueli sa Turskom i Bugarskom uvertira su za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji ih očekuje od 11. do 14. aprila u njemačkom Ulmu.

Rivali za dvije pozicije koje vode na Olimpijske igre u Parizu biće im Njemačka, Slovenija i Paragvaj.

Kvalifikacije za Euro lavice zatvaraju u nedjelju u Podgorici protiv Bugarske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve