Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Petar Mijović: Raduje me način na koji smo pobijedili

Budućnost u polufinalu čeka boljeg iz meča FMP - SC Derbi i sigurno da se nada meču sa gradskim rivalom.

Košarkaši Budućnosti zabilježili su pobjedu u četvrtfinalu Superkupa ABA lige protiv ekipe Zadra (70:58) i plasirali se u polufinale.

Budućnost u polufinalu čeka boljeg iz meča FMP – SC Derbi i sigurno da se nada meču sa gradskim rivalom.

“Zadar je najmanje mijenjao, nosioci igre su tu duži vremenski period i imaju prednost u odnosu na ekipe koje su tek stvarane. Pretpostavljao sam nakon treninga da su noge teške, ali nama je cilj da budemo spremni za početak ABA lige i Evrokupa. Dobar temelj je fantastičan odnos, odbrambeni nivo je bio visok. U napadu smo bili stegnuti, nedostajalo je protoka lopte na njihovu specifičnu odbranu. Nismo nalazili dobra rješenja, kada smo ih našli onda procenti šuta nisu bili dobri. Raduje me način na koji smo pobijedili. Jako je značajno što smo Superkup otvorili pobjedom”, rekao je nakon meča trener Budućnosti Petar Mijović.

Zadar je u Podgoricu stigao oslabljen, bez najboljeg igrača, pošto je kod kuće ostao Luka Božić.

“U prvom poluvremenu smo bili dobri, dobro smo se nosili sa njima. Imali smo otvorene šuteve, u 1. poluvrmeenu nismo pogodili nijednu trojku, a sa takvim procentom ne možemo pobijediti. I u odbrani smo bili kompaktniji u prvom dijelu. Skraćena nam je rotacija, pokušavam da dam šansu mlađim igračima, pa nas je negdje i njihovo neiskustvo koštalo. Evidentno je da imamo i problem sa organizacijom igre”, rekao je trener hrvatskog šampiona Danijel Jusup.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve