Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević pred Megu: Odbrana ključ

Barani u regionalnom takmičenju imaju skor od pet pobjeda i pet poraza, a naredna dva meča igraju na svom parketu, protiv Mege i Cibone

Košarkaši Mornara igraju sa dosta oscilacija u tekućoj sezoni, ali ustaju, padaju, primaju i zadaju udarce. I dalje su u igri, kako u FIBA Ligi šampiona, tako i u ABA ligi.

Pavićević, Foto: Mornar/Media pro

Barani u regionalnom takmičenju imaju skor od pet pobjeda i pet poraza, a naredna dva meča igraju na svom parketu, protiv Mege i Cibone. Iluzorno je trošiti riječi kakva bi bila pozicija Mornara kada bi stigao do dvije pobjede. Izabranici Mihaila Pavićevića mogli bi da nastave sa borbom za sam vrh ABA lige.

U FIBA Ligi šampiona je situacija malo drugačija. Mornar jeste pobijedio Gaciantep i Rigu, uspio je donekle da se vrati u igru za TOP 16 poslije šest uzastopnih poraza, ali ekipe koje se nalaze na pozicijama tri i četiri, Nižnji i Peristeri imaju po tri pobjede više, na šest kola prije kraja prve faze takmičenja.

U svakom slučaju, košarkaši Mornara poslije pouka koje su izvukli iz meča sa Rigom u kojem su od dvocifrenog plusa, tek nakon produžetka stigli do pobjede, čekaju Megu u subotu sa početkom u 18 časova. Dobra stvar u meču sa Rigom je činjenica da je tim iz Bara dobio prvi meč poslije triler završnice u sezoni.

“U ABA ligi nema lakog rivala niti mi smijemo da ih dijelimo na lake i teške. Pozicija Mege na tabeli nas ne zanima, jer znamo da nas očekuje jako teška utakmica, izuzetno mlada i kvalitetna ekipa sa druge strane parketa. Očekuje nas borba protiv rivala koji će u meč ući sa mnogo agresivnosti, čvrstine, elana i energije. Na sve pomenuto, moramo da odgovorimo istom mjerom. Evidentno je da mi igramo sve bolje, sa više samopouzdanja, sa mnogo boljom odbranom, ako zanemarim posljednju četvrtinu meča sa Rigom, koji ne smije da se ponovi. Nadam se da ćemo biti dovoljno mudri da odigramo onako kako treba, da dođemo do još jedne pobjede”, naglasio je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Nemanja Vranješ je protiv Rige prikazao jednu od najboljih partija od kako se poslije povrede vratio na parket. Reprezentativac Crne Gore očekuje težak meč protiv Mege, ali se nada četvrtoj pobjedi Mornara u nizu.

“Mega je mlada ekipa protiv koje neće biti lako igrati. Mi smo podigli formu, igramo kod kuće i učinićemo sve da nastavimo pobjedničku seriju. Sigurno da ima prostora da budemo još bolji, kako u odbrani, tako i u napadu. Ukoliko odigramo na visokom nivou u oba pravca tokom čitavog meča, a pokazali smo da možemo to, uspjećemo da stignemo do pobjede. Odbrana je ključ uspijeha”. rekao je Nemanja Vranješ.

Utakmica između Mornara i Mege igra se u subotu sa početkom u 18 časova. Barani imaju skor 5-5, a Mega 2-8.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve