Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar rasterećen u Železniku, nema ispadanja

Dva sata ranije njihov glavni koknurent Krka, od koje imaju trijumf više, u Čačku će se sastati sa Borcem.

Košarkaši Mornara sjutra (subota, 21h) gostuju ekipi FMP-a, u posljednjem kolu ABA lige, pobjedom obezbjeđuju opastanak, pošto je odlučeno da ove godine nema baraža i da nema ispadanja.

Dva sata ranije njihov glavni koknurent Krka, od koje imaju trijumf više, u Čačku će se sastati sa Borcem.

“Znamo da nas čeka izuzetno teška utakmica, ona koja može da odlučuje o rasporedu na dnu tabele, ali i ne mora, jer su i drugi rezultati u igri”, rekao je Pavićević u najavi meča.

Istakao je da će u Železniku biti jako teško, jer je FMP podigao nivo igre u posljednje vrijeme.

“Svako gostovanje u ABA ligi je teško, a posebno će to biti u ovom trenutku protiv ekipe FMP-a koja je posljednjim rezultatima pokazala da je kriza prošlost i da igraju na mnogo većem nivou, pobjede su najbolja potvrda toga.Moramo da budemo fokusirani na našu utakmicu i da maksimalmo spremni uđemo u ovaj meč, pa ćemo vidjeti ko će se na kraju radovati”, zaključio je Pavićević.

FMP-a je u prvom dijelu sezone slavio u “Topolici” 77:75.

Mornar ima pobjedu više u odnosu na Krku, i ispada iz lige samo pod uslovom da Krka savlada rasterećeni Borac iz Čačka, a da Barani izgube u Železniku.

Naime, nova sjednica Skupštine Jadranske lige donijela je i novosti po pitanju izgleda regionalnog takmičenja za sezonu 2024/25.

Prema informacijama, dogovoreno je da od naredne jeseni bude 16 klubova, maksimalno šest timova po nacionalnom ključu, ali i ključna stavka – da su svi klubovi iz aktuelne sezone sigurni! Nema baraža, nema ispadanja, već svi ulaze u sljedeću sezonu, zajedno sa Dubaijem i pobjednikom ABA 2 lige.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve