Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ništa od Partizana, Mario Hezonja ide u Panatinaikos

Ne krije crno-bijela publika da bi željela Hezonju u Partizanu, niti on skriva svoje emocije prema velikanu iz Humske. Ipak čini se da se želja mnogih neće ostvariti, odnosno da do međusobne saradnje neće doći ovog ljeta.

Mario Hezonja od sljedeće sezone neće nositi dres Reala iz Madrida, već se vraća u Grčku, odnosno Panatinaikos u kojem je igrao prije tri godine.

Uzajamno poštovanje koje postoji između navijačke grupe Grobari iMarija Hezonje pokrenulo je spekulacije o transferu koji bi u svakom pogledu zatalasao košarkašku Evropu.

Ne krije crno-bijela publika da bi željela Hezonju u Partizanu, niti on skriva svoje emocije prema velikanu iz Humske. Ipak čini se da se želja mnogih neće ostvariti, odnosno da do međusobne saradnje neće doći ovog ljeta.

Njegov ugovor sa madridskim Realom je na izmaku i od ljeta biće slobodan igrač, mada prema tvrdnjama novinara uglednog madridskog lista Marka Hesusa Sančesa, transfer hrvatskog reprezentativca u Panatinaikos je izvjestan i na tome insistira kroz autorski tekst u kojem nije iznio svoja saznanja, već razmišljanja.

On je kroz analizu sagledao sve aspekte i predočio da je Mario Hezonja već donio odluku da se od ljeta vrati u Panatinaikos. Odluku je prezentovao ne samo kroz finansijski aspekt, iako tvrdi da mu je atinski klub ponudio izuzetno dobre uslove. Napominje da nije samo do para, već i do posebne veze koju Hrvat ima sa navijačima Panatinaikosa.

“Gledati Hezonjinu odluku da izabere Panatinaikos samo zbog novca je djetinjasto, jer ipak govorimo o klubu (Real) koji može da potpiše Kilijana Embapea i reći da ne može da produži ugovor sa Hezonjom, Tavaresom ili nekim trećim zvuči smiješno, iako košarkaški klub u finansijskom smislu šteti klubu. Ne pamti se kada je košarkaški klub poslovao u plusu, ali ipak daje glamur koji je neprocjenjiv”, stoji u tekstu Hesusa Sančesa.

U daljem članku navodi se da je Hezonjina odluka da napusti Real bazirana i na tome što se “u Realu nikada nije osjećao bitnim, što mu lično mnogo znači“.

“PAO će da mu pruži ne samo više novca, nego i osjećaj da se prepoznaje njegov kvalitet. U timu nije fer da se svi gledaju istim očima, ali Hezonja ne može da bude glavna zvezda u Ol star ekipi. Opet, nije očekivao da će biti igrač rotacije, čija se uloga povećala poslije povreda Gabrijela Deka i suspenzije Geršona Jabuselea. I umorio se od toga. Odradiće ugovor do kraja i otići će”, piše Sančes.

Hezonja ove sezone ima prosjek od 13,6 poena na 43,2 odsto za tri, 4,4 skoka, te po jednu podijeljenu i ukradenu loptu za indeks korisnosti 13,4 uz 22,5 minuta na parketu. U Real je stigao prije dva ljeta iz Uniksa, a od tada je osvojio Evroligu, Kup kralja i špansku Superkup.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve