Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mornar se nada pobjedama protiv Krke i Cibone

Poslije četiri kola Mornar se nalazi na dnu regionalne lige zajedo sa Cibonom koja je u ogromnim finansijskim problemima i za koju postoji opasnost nestanka, odnosno gašena.

Od košarkaša Mornara se mnogo više očekivalo prije početka sezone, bez obzira na brojne izmjene u igračkom kadru u pauzi između dvije sezone.

Poslije četiri kola Mornar se nalazi na dnu regionalne lige zajedo sa Cibonom koja je u ogromnim finansijskim problemima i za koju postoji opasnost nestanka, odnosno gašena.

Mornar bi u naredna dva kola mogao da ostvari dvije pobjede pošto ga čekaju mečevi protiv Krke i Cibone.

“Dolaze utakmice gdje nema unazad, nema više prostora za korak unazad. Moramo da krenemo naprijed. Bilo je na posljednjim utakmicama dobrih strana i napretka u igri, što me raduje. Mislim da ćemo, kako vrijeme odmiče, igrati sve bolje. Tu je i novajlija (Luis), koji je došao prije nedjelju dana. Treba sve uklopiti, ali mislim da ćemo sa njim dobiti novi kvalitet”, rekao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Pavićević ističe da samo maksimalnim zalaganjem ekipa može doći do prvog trijumfa u ABA ligi.

“Krka zaslužuje svako poštovanje. Sastavljena je od kvalitetnih, iskusnih igrača, dobro je vođena. Ne smijemo misliti da smo favoriti. U ABA ligi nema favorita. Sa maksimalnim zalaganjem, koncentracijom u odbrani i napadu, da se držimo dogovora i plana, mislim da možemo doći do prve pobjede u ABA ligi, što bi nam značilo u nastavku takmičenja i borbi za opstanak”, poručio je Pavićević.

Krka vjeruje da ima šansu da slavi u Baru.

“Mornar je ekipa čija igra zavisi od igre spoljnih igrača. Nisu počeli sezonu kako su željeli, ali iz kola u kolo mogu da budu samo bolji. Mislim da možemo da tražimo šansu da ih iznenadimo, ali samo pod uslovom da odbranu igramo kako treba. Cilj je da pobijedimo, ali na put idemo bez nekoliko igrača, što ne treba da nam bude izgovor”, kazao je trener Krke Gašper Okorn.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve