Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Mijović se oprostio od kluba i navijača

Mijović je treći put napustio Budućnost, a ovog puta je tim ostavio na diobi prvog mjesta Admiralbet ABA ligi i nakon popriločno slabih igara u Evrokupu.

Petar Mijović podnio je sinoć ostavku na klupi Budućnost Voli, koju je Upravni odbor kluba prihvatio a danas se obratio navijačima putem društvenih mreža.

Mijović je treći put napustio Budućnost, a ovog puta je tim ostavio na diobi prvog mjesta Admiralbet ABA lige i nakon popriločno slabih igara u Evrokupu.

“Sjesti na klupu na koju su prije vas bila velika imena jugoslovenske košarke poseban je izazov i odgovornost. Stati ispred rijeke navijača koju Budućnost doživljavaju svojom je najposebniji momenat u životu jednog trenera. U više navrata, različitih momenata , čak tri puta vraćao sam se na tu klupu. I onda kad nam je korona uzela mogućnost da kao drugoplasirani u regularnom dijelu igramo za titulu, i onda kada je trebalo stati iza minus 40 u prošlogodišnjem polufinalu, i sada kad nakon sjajnog starta u ABA ligi treba napraviti reakciju i u Evrokupu naći tu jednu pobjedu na strani”, napisao je Mijović.

Mijović je zadovoljan saradnjom sa svima u svom stručnom štabu i putem društvenih mreža iskoristio je priliku da se zahvali i njima.

“Posebni su trenuci nakon pobjeda, posebne su i tuge nakon poraza. I pozitivni momenti i sve tuge nakon poraza dolazile su iz istog osjećaja i motivacije: ne razočarati ljude koji vole Budućnost. Da bi pozitivni momenti bili duži a tuge kraće važno je bilo imati ljude oko sebe. Ja sam ih imao i beskrajno im vjerovao. Sa Gašom, Slavkom, Markom, Suadom, Vladom, Lukom, Musom, Peđom, Giletom, Lukom N., Bojketom , doktorima, bi svaki trener poželio borbe za “litar krvi”.

Zahvalio se i predsjedniku kluba, kao i navijačima Budućnosti.

“Veliko hvala čovjeku koji mi je vjerovao i kad mnogi nisu, predsjedniku kluba Draganu Bokanu. Beskrajno hvala i poštovanje navijačima. Ni Burg, ni Ankara ni Kluž im nisu bili daleko. Hvala igračima jer su me činili i boljim trenerom i boljim čovjekom. KK Budućnost, posebnost i emocija, zauvijek…”, napisao je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve