Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Mijailović: Da nije došao Obradović napustio bih Partizan

Obradović je potpisao ugovor na tri godine, a u sezonu u ABA ligi je krenuo s četiri pobjede u isto toliko mečeva (Zadar, Split, SC Derbi i Cibona)

Željko Obradović je na iznenađenje mnogih ljetos preuzeo košarkaše Partizana, a predsjednik Ostoja Mijailović otkriva da bi napustio klub da se nije vratio najtrofejniji evropski trener.

– Najponosniji sam na to što smo uspjeli da vratimo Željka Obradovića u klub i što imamo ekipu od koje dosta njih strahuje. Najiskrenije vam kažem, ekskluzivno, ja nisam imao drugu opciju. Da Obradović nije pristao, vjerovatno bih otišao iz kluba. Nisam vjerovao da, iz pozicije u kojoj smo se našli, bilo ko drugi može da pokrene ono što javnost hoće i navijači žele. Samo Obradović, rekao je Mijailović za Sportski žurnal.

Obradović je potpisao ugovor na tri godine, a u sezonu u ABA ligi je krenuo s četiri pobjede u isto toliko mečeva (Zadar, Split, SC Derbi i Cibona).

– U jednom trenutku sam mu i najiskrenije rekao da nemam rezervnu opciju i da ću da ga čekam koliko god treba. Ali, vjerovao sam da će da pristane. Čak je o poslije bio period i neke ćutnje, od nekih 20 dana, što mi jedan od težih perioda. Nekih sedam dana prije nego što smo se dogovorili, razgovarali smo tri sata. Tada sam zaključio da postoji 70 odsto šansi da pristane. Ozbiljan je čovjek, zna šta hoće, potrebni su mu uslovi. Svjestan je rizika koji prihvata. Ta situacija je više meni odgovarala kao predsjedniku, nego njemu kao treneru, istakao je Mijailović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve