Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mađarska je reprezentacija u naletu, ali ove kvalifikacije su šansa generacije

Nakon dvije odigrane utakmice Crna Gora ima polovičan uspjeh, po pobjedu i poraz, tako da je meč protiv Mađarske od izuzetnog značaja za nastavak kvalifikacija.

Crna Gora je prvu međunarodnu utakmicu nakon referenduma odigrala, upravo, protiv Mađarske i u tom prijateljskom meču ostvarila pobjedu, sada će prijateljstvo biti zaboravljeno tokom 90 takmičarskih minuta u kojima će obje selekcije tražiti drugu pobjedu u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2024. godine.

Nakon dvije odigrane utakmice Crna Gora ima polovičan uspjeh, po pobjedu i poraz, tako da je meč protiv Mađarske od izuzetnog značaja za nastavak kvalifikacija.

“Znamo da je junski termin nezgodan za reprezentacije. Igrači dolaze umorni, sezona je duga, bilo je dosta utakmica. Utakmica sa Mađarskom je veoma bitna za nas. Ulazimo sa željom da izvučemo dobar rezultat, da pokušamo da osvojimo tri boda. Kad igramo kod kuće uvijek idemo na pobjedu. Mislim da ova utakmica može da odredi dalji tok kvalifkacija”, kaže Milan Mijatović.

Izabranici Miodraga Radulovića su na startu kvalifikqacija u martu protiv Bugarske osvojili tri boda, a potpm u Podgorici izgubili od Srbije, dok su Mađari su savladali Bugare (3:0).

“Znamo šta je Mađarska uradila u Ligi nacija. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji. Mislim da je njihov glavni kvalitet kolektiv, koji je i ranije pokazao kvalitet u kvalifikacijama. Ali, mi se nećemo predati. Mislim da treba da igramo kao protiv Srbije. Nadam se da ćemo ovog puta ostvariti dobar rezultat, koji bi nam dosta značio. Bili bismo bodovno dobri i puni samopouzdanja pred nastavak kvalifikacija”, kaže golman naše selekcije.

Mijatović će imati dosta posla sa mađarskim napadačima – Adamom Martinom, Dominikom Sobošlajem i Rolandom Šalajem.

“Igrao sam protiv Adama dok sam bio u Mađarskoj. Kvalitetan je špic, pravi gol igrač, postiže dosta pogodaka. Svi znamo kakav je Sobošlaj fudbaler, svi veliki klubovi ga traže. Mađarska ima dosta kvalitetnih igrača, ali mislim da možemo da im se suprotstavimo”, smatra Mijatović.

Driton Camaj  vjeruje da Crna Gora može da parira Mađarskoj u subotu, koja je selekcija u usponu i igra sve bolje i na putu je povratka u evropski vrh.

“Mađarska reprezentacija je u naletu. Riječ je o mladoj, poletnoj ekipi, agresivni su… Selektor je isti pet godina (Marko Rosi), uradili su sjajne stvari u Ligi nacija. Očekuje nas teška utakmica. Što se tiče kvaliteta – mislim da smo podjednaki. U utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, osvojimo tri boda i nastavimo u dobrom ritmu”, kazao je napadač Kišvarde.

Tribine “Gradskog” stadiona u Podgorici neće biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Južna tribina je zatvorena nakon kazne koju je izrekla Disciplinska komisija Uefe, zbog, kako je navedeno, rasističkih ispada navijača na utakmici Crna Gora – Srbija.

“Mnogo nam znače navijači i njihova podrška sa tribina. Pokazali smo to protiv Srbije i jačih reprezentacija nego što je Mađarska. Mislim da ne bismo bili zadovoljni remijem. Potrebna su nam tri boda, ovo je šansa generacije. Da napravimo iskorak, ići ćemo na pobjedu. Mislim da imamo kvalitet za to.”

Rezervni golman Mađarske Peter Sapanoš je u razgovoru sa tamošnjim medijma prije nekoliko dana kazao da doček u Podgorici neće biti prijateljski.

“Iznenadile su me izjave. Nismo tome skloni. Sve reprezentacije su dočekane na pravi način. Nema razloga da Mađarska bude dočekana drugačije. Mi ćemo se fudbalski boriti, a za ostale stvari i provokacije nema potrebe. Ovo je direktan duel za drugo mjesto. Kvalitet je podjednak, nadam se da ćemo to da iskoristimo i pobijedimo”, zaključio je Camaj.

Reprezentacije Crne Gore i Mađarske su odigrale tri utakmice. Sve je počelo 24. marta 2007. kada je krenula crnogorska fudbalska priča. U prvom zvaničnom meču, pod Goricom, izabranici tadašnjeg selektora Zorana Filipovića slavili su 2:1. Godinu dana kasnije je utakmica u Mađarskoj završena neriješeno (3:3), a posljednji put je prije četiri godine Crna Gora golovima Nebojše Kosovića i Stefana Mugoše slavila ponovo sa 2:1 u Podgorici.

Ovog puta selekcija Mađarske sa statusom favorita dolazi u glavni grad Crne Gore. Mađari su nedavno imali nekoliko velikih pobjeda, nad Engleskom i Njemačkom, bili su ubjedljivi protiv Bugarske 3:0 na startu kvalifikacija, veoma su samouvjereni.

“Velika borba nas čeka. Stil igre protivnika biće veliki test za nas, ali i karakter njihovih igrača. Koristiće sve metode da nas poremete, da nas isprovociraju I da nas iznerviraju. Ne smijemo da nasjednemo, moramo da se fokusiramo na našu igru. Naravno da moramo da im pariramo u duelima, ali ako ostanemo mirni I budemo donosili dobre odluke na terenu, možemo da uzmemo tri boda”, kazao je reprezentativac Mađarske Adam Langa.

Bez obzira na ulogu favorita i poraz Crne Gore od Srbije Mađari očekuju tešku i neizvjesnu utakmicu u Podgorici.

“Biće teško, ali igrati tamo biće velika motivacija. Crnogorski igrači boriće se zubima i noktima za svaku loptu, biće jaki u svakom duelu. Koncentracija je važna, moramo da igramo kao tim, a želimo tri boda”, dodao je Kevin Čobot, 22-godišnji napadač Ujpešta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve