Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Ludilo na Old Firmu i urnebesni remi Rendžersa i Seltika

Seltik je poveo već u 21 sekundu utakmice nakon što je lopta krinula sa centra i katastrofalne greške odbrane Rendžersa koju je spretno iskoristio Daizen Maeda.

Spektakularan derbi odigrali su danas u Glazgovu najstariji gradski rivali svjetskog fudbala Glazgov Rendžers i Seltik, koji su u Old Firmu podijelili bodove, pošto je utakmica nakon ludih preokreta završila 3:3.

Zemljotres sa Ajbroksa prodrmao je danas oko 15 časova čitavo Ostrvo, dok je Old Firm još jednom pokazao zašto spada u sam krem fudbalskih rivalstava. Iako se domaćin dva puta opraštao od titule, u haotičnoj atmosferi na svom stadionu je na kraju stigao do boda kojim je zadržao sudbinu u svojim rukama.

Seltik je vodio 2:0, potom je Rendžer izjednačio i odmah u narednoj akciji u 87. minutu primio gol za 2:3, ali je u nadoknadi vremena stigao da toliko željenog boda koje daje realne šanse da se osvoji titula na kraju sezone. A bilo je baš svega u meču velikih rivala koje razdvaja i religija.

“Zeleni” su na najbolji mogući način otvorili meč na Ajbroksu pošto je već u prvom minutu usljedio hladan tuš za domaće navijače.

Seltik je poveo već u 21 sekundu utakmice nakon što je lopta krinula sa centra i katastrofalne greške odbrane Rendžersa koju je spretno iskoristio Daizen Maeda.

Sudija Biton je konsultovao VAR prije nego što je dosudio penal za goste, a siguran sa bijele tačke u 34. minutu bio je Met O'Rajli koji je udvostručio prednost Rendžersovog najmrskijeg rivala.

Drugo poluvreme počelo je terenskom inicijativom Rendžersa zahvaljujući kojoj je domaćin i stigao da smanji prednost.

Biton je u 55. minutu dosudio penal za ekipu Filipa Klemana, a veliku grešku iz prvog poluvremena golom je ispravio Džejms Tavernije.

Samo dva minuta kasnije, Rendžers je postigao još jedan gol, ali je on bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao Desers.

Nije to obeshrabrilo “policajce” koji su nastavili sa opasnim napadima, a takav pristup im se i isplatio u 86. minutu kada je posle odbitka sa desetak metara Abdalah Sima u potpunosti vratio svoj tim u igru.

Radost domaćina trajala je manje od dva minuta jer je toliko bilo dovoljno Adamu Idi da u svom debitantskom Old Firmu spretno postigne pogodak i donese novu prednost Seltiku.

Tu uzbuđenjima nije bilo kraja, pošto je rezervista Rabi Matondo u trećem minutu nadoknade vremena sjajno gađao suprotan ugao golmana Seltika i iskosa s lijeve strane zatresao mrežu.

Slađi bod danas je sasvim sigurno pripao Rendžersu koji se nalazi na drugoj poziciji Premijer lige sa 74 boda, jednim manjem od Seltika koji ima i utakmicu više.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve