Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Seltikova “Zelena brigada” se vratila na tribinu nakon suspenzije, pa ponovo razvila zastavu Palestine

Seltikovi navijači važe za odane i privržene i svom klubu i političkim stavovima, a odavno je poznato da je gradski derbi protiv Glazgov Rendžersa više vjerski, nego sportski, odnosno fudbalski meč, u kojem nema mjesta i razumjevanja za drugu stranu.

Malo koji navijači imaju jasan stav i ne mijenjaju ga uprkos progonima vlasti, pa i samih čelnika klubova kao što to ima Seltikova grupa “Zelena brigada”.

Seltikovi navijači važe za odane i privržene i svom klubu i političkim stavovima, a odavno je poznato da je gradski derbi protiv Glazgov Rendžersa više vjerski, nego sportski, odnosno fudbalski meč, u kojem nema mjesta i razumjevanja za drugu stranu.

Poruka

Na meču sa Livingstonom, sektor koji je rezervisan za najvatrenije navijače slavnog škotskog kluba ponovo je bio pun, nakon 13 utakmica suspenzije.

Prethodno su navijači razvili na stotine zastava Palestine kako bi pružili podršku toj zemlji u agresiji koju sprovodi Izrael, posebno nad stanovništom Gaze.

Zbog “miješanja politike” kako je šturo glasila presuda saveza, taj sektor je bio zatvoren 13 utakmica.

Međutim i nakon povratka “Zelena brigada” je imala poruku.

“Mnogi domovi večeras su tužni. Oni šapuću imena mnogih uz svjetlost svijeća. Više od 20.000 ubijenih, više od 8.000 djece” glasila je parola, a onda se ponovo zaviorila zastava Palestine.

Tako su Seltikovi fanovi pokazali da su hrabriji i odlučniji od svih drugih u Evropi i da su spremni u svakom trenutku da brane slabije, da stanu iza svojih političkih stavova, bez obzira na cijenu.

I u samom korteo do stadiona, centralno je bilo postavljena upravo zastava Palestine.

UEFA je odavno zabranila mješanje politike ju sport, odavno su uvedene kazne za kršenje pravilnika, ali je sve to srušio Aleksandar Čeferin koji je balkanizovao Evropsku kuću fudbala do maksimuma i od nje napravio vašarište i ličnu prćiju za kadrovike balkanskog fudbalskog podzemlja.

Čeferin je u UEFA odvukao probisvjete srpskog fudbala – najprije Zorana Lakovića i Slavišu Kokezu, potom redom Jovana Šurbatovića i Vlada Glođevića, ljude odane SNS i Aleksandru Vučiću, vojnike partije i velikog vođe.

U međuvremenu je “zglajzao” Kokeza, ali ga predsjednik svega i svačega u Srbiji ne traži i ne hapsi zbog navodne pronevjere 660 miliona eura.

U međuvremenu Crvena zvezda nikada nije kažnjena zbog političkih poruka na sjevernoj tribini i poziva na oružje, ali i podrške ratnim zločincima i zaklinjanju u ime i djelo predsjednika svega i svačega u Srbiji.

Čeferina ne interesuje ni poslovanje FSS i sumnjiv nestanak 16 miliona eura iz kase Saveza o kojem je nedavno pričao Nemanja Vidić, ili kako je to zaista Crvena zvezda nabavila 10 miliona eura kojim je platila porez, samo dva dana nakon što je lice sa interpolovih potjernica i abolirani kriminalac ustoličen za predsjednika Saveza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve