Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Kejlor Navas i njegova supruga udomili 30 izbjeglica iz Ukrajine

Oko tridesetak izbeglica, koliko ih je stiglo u dom Navasovih u Parizu, prevezla je evangelistička organizacija koja ima sjedište u Barseloni

Porodica golmana PSŽ-a i reprezentacije Kostarike Kejlora Navasa pokazala je veliko srce prihvativši u svoj dom izbjeglice iz Ukrajine.

Vodeći klub francuske lige potvrdio je informaciju koju je objavio španski Sport navodeći kako je Kostarikanac udomio 30-ak ljudi koji su pobjegli od ruske invazije.

Njegova kuća je preuređena kako bi mogla da prihvati izbjeglice, pretežno majke sa djecom, koji su u Ukrajini ostavili sve što su imali.

Navasova supruga Andrea Salas prenjela je putem društvenih mreža poruke dobrotvornih organizacija, tražeći na nekoliko svjetskih jezika „pomoć za djecu sa majkama i mlade ljude koji su sami, a koji nemaju ništa osim odjeće koju nose na sebi“.

Oko tridesetak izbjeglica, koliko ih je stiglo u dom Navasovih u Parizu, prevezla je evangelistička organizacija koja ima sjedište u Barseloni.

PSŽ u svom saopštenju nije objavio broj osoba koju su svoj privremeni smještaj našli u domu Navasovih, „jer Kejlor to nije uradio kako bi privukao pažnju javnosti“.

Navas se trenutno sa reprezentacijom Kostarike nalazi u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, sa kojom je osigurao najmanje učešće u baražu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve