Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Milatović: Crna Gora je uz Ukrajinu od početka ruske agresije

Predsjednik države na Mirovnom samitu za Ukrajinu

Predsjednik države Jakov Milatović učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se danas i sjutra održava u Burgenštoku.

Samit okuplja brojne svjetske lidere, a pored predsjednika Milatovića na samitu za Ukrajinu učestvuju ukrajinski predsjednik Zelenski, francuski predsjednik Makron, njemački kancelar Šolc i potpredsjednica SAD-a Kamala Haris.

“Danas je veoma važan dan i u Švajcarskoj se okupilo preko sto svjetskih lidera uključujući potpredsjednicu SAD-a Kamalu Haris, predsjednika Makrona, kancelara Šolca, brojni lideri iz Latinske amerike, Azije, Evropе i Afrike u cilju pronalaženja rješenja za trajni mir u Ukrajini. Važno je da je Crna Gora danas ovdje, znate da od početka rata u Ukrajini, ruske agresije na Ukrajinu, Crna Gora je stala uz Ukrajinu i smatramo da uz to što smo dobar susjed u regionu Zapadnog Balkana, što smo kao NATO članica i najnaprednija zemlja kandidat za članstvo u EU, vrlo je važno da Crna Gora bude aktivna u multilateralnim platformama, pogotovo u onim inicijativama koje se tiču mira i Crna Gora u tom smislu zaista i danas ovdje igra aktivnu i konstruktivnu ulogu”, kazao je predsjednik Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve