Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadran protiv hibrida za treće mjesto u grupi

Crvena zvezda nije rival od kojeg ne treba strahovati, ali ga treba ozbiljni shvatiti, jer se radi o timu sa dosta iskusnih igrača, uglavnom dovdenih sa strane pod direktnim mentorstvom Vlade Srbije.

Jadran je propustio priliku da prezimi u Liigi šampiona, tako da u posljednje kolo ulazi sa željom da pobjedom proiv hibridnog vaterpolo kluba Crvene zvezde u Beogradu osvoji treće mjesto i na taj način obezbijedi lakšeg rivala u osmini finala Evrokupa u kojem bi mogao da igra protiv Primorca.

Crvena zvezda nije rival od kojeg ne treba strahovati, ali ga treba ozbiljni shvatiti, jer se radi o timu sa dosta iskusnih igrača, uglavnom dovdenih sa strane pod direktnim mentorstvom Vlade Srbije.

“Vrhunac polusezone je upravo utakmica protiv Zvezde u Beogradu. Za nas je bitna jer nam pobjeda donosi lakše mjesto i protivnika u osmini finala Evrokupa. Ohrabruje što smo popravili formu i u posljednji meč ulazimo nakon osvojenog Kupa. Domaćin će biti umorniji jer je za vikend igrao finalni turnir Kupa, što možemo da iskoristimo i iznenadimo – poručio je Danilo Radović, prvotimac novljanske ekipe.

Crvena zvezda minulog vikenda poražena od Novog Beograda (18:15) u finalu Kupa, a iz redova novog pobjednika Kupa Srbije stigle su optužbe na račun VSS i sudijsk organizacije da su ih sudije pokrale i na taj način skrojile pristojan poraz državnog projekta, koji bi u suprotnom bio izražen dvocifrenom razlikom.

I pored svih političkih privilegija, ali i drugih Crvena zvezda igra promjenljivo, od sjaja do očaja, tako su u Srbiji deklasirali Partizan, a veliku pobjedu ostvarili su u Ligi šampiona kada su slavili protiv splitskog Jadrana.

Jadran je u prvom krugu u Trebinju nakon peteraca bio uspješniji (21:20) od Crvene zvezde i na taj način stekao priliku da prezimi u Ligi šampiona, ali je poražen od Splićana kao domaćin.

“Vratili smo se sredinom posljednje četvrtine iz minusa od tri gola i na kraju slavili. Poznajemo dobro ovu ekipu. Igrači dugo igraju zajedno, a njihovo glavno oružje su centri. I, stvarno, igraju vrhunski i jedan su od najboljih evropskih tandema. Najveći prioritet je da ih zaustavimo i kroz brzu igru i tranziciju iskoristimo naše plivanje, jer njima više odgovara statična igra. Vidjeli smo i njihovu pobjedu nad splitskom ekipom, što dovoljno govori da su za respekt i da nas čeka težak meč.

Mladi reprezentativac Crne Gore iz redova Jadrana smatra da su Novljani stekli veoma važno iskustveno za nastavak sezone, ali i za one koje dolaze.

“Brzo je prošla, a mi smo ispunili glavni cilj. Osvojili smo Kup i prošli u drugu rundu Regionalne lige. Nadali smo se da možemo sa Splićanima da se umiješmo za prolaz dalje u Ligi šampiona, ali nijesmo uspjeli. Nijesmo imali sreće i ostaće žal za utakmicama koje smo gubili na gol, dva. Ali, sve u svemu, možemo biti zadovoljni. Brzo slijedi pauza od dva i po mjeseca, ali se nadam da će ekipa da nastavi da raste kroz Evrokup i domaće obaveze – kazao je Radović.

Jadran posljednji meč grupne faze elitnog takmičenja dočekuje sa dva boda manje od protivnika, a plasman u narednu fazu Lige šampiona izborili su mađarski FTC i splitski Jadran.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve