Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Hrvati čestitali Crnoj Gori plasman među osam najboljih na svijetu

Selektor Hrvatske Ivica Tucak je nakon pobjede Crne Gore još jednom pokazao zašto je veliki stručnjak, ali i zašto ga i u regionu svi uvažavaju sa velikim respektom. 

Crna Gora je, možda kada se to najmanje očekivalo, šokirala Hrvatsku i zbacija je iz borbe za medalje.

Aktuelni šampion Evrope će tako umjesto borbe za odličja igrati za plasman od 9-12 mjesta. što je daleko od ambicija i očekivanja svih u Hrvatskoj.

Hrvatska je prije meča važila za favorita, pogotovo nakon onako tragičnog poraza Crne Gore u posljednjem mjetu u grupi od srbije.

Selektor Hrvatske Ivica Tuzcak je nakon pobjede Crne Gore još jednom pokazao zašto je veliki stručnjak, ali i zašto ga i u regionu svi uvažavaju sa velikim respektom.

“Imali smo veliki broj isključenja, ostali smo bez igrača u rotaciji. Ne znam napamet, ali otprilike pet golova smo primili na isteku napada, to ne smije da se dogodi. Tako su se poklopile stvari. Crna Gora je bila bolja, treba joj čestitati. A nama ostaje da tugujemo”, istakao je Tucak.

Jerko marinić Kragić bio je danas najbolji igrač Hrvatske, postigao je četiri gola, ali ni to nije pomoglo protiv Petra Tešanovića i njegovih izuzetno borbenih i upornih saigrača.

 

“Prvo bi i ja čestitao Crnoj Gori. Na trenutke je to izgledalo kao da žele pobjedu više od nas. To je možda najgore od svega. Ušli smo loše, cijelo se vrijeme vraćali, ali nikako i da ih ‘slomimo’. Ne znam što bih rekao. Ovo mi je u mojoj karijeri možda i najveća tuga, najbolniji poraz. Izvinjavam se i saigračima. Posljednja dva šuta su zapala mene, nažalost nisam ih uspio realizizovati, nisam uspio dovesti ekipu do izjednačenja ili pobjede. Jednostavno, nisam uspio. Žao mi je i krivo, nemam sad ovako na prvu što drugo reći. Crnogorci su danas odigrali perfektnu utakmicu. Napadački su stvarno bili pravi. Mi u određenim obrambenim situacijama nismo bili prisutni, mi nismo bili pravi. Nismo pokazali dovoljnu energiju i kaznili su nas. Nisam se nikada sreo s ovakvim tipom poraza, ovo je meni sada užas. Naravno, nije ovo gotovo. Ima još puno takmičenja koja nas čekaju. Moramo i ovaj turnir završiti na najbolji mogući način, ne smijemo dopustiti da se ‘raspadnemo’. Osjećam strašnu bol ovog trenutka zbog ovog poraza” , kazao je Marinić Kragić.

Konstantin Harkov je postigao tri gola za Hrvatsku, odigrao dobru utakmicu, ali ni to nije bilo dovoljno da se pobijedi Crn Gora koja je na golu imala fenomenalnog Tešanovića.

Naša selekcija je odigrala odlično odbranu sa igračem manje i to je u ovom meču bio tas na vagi, a sa druge strane pogađala je kada je bilo najvažnije. Pogotovo je to važila za Dušana Matkovića.

“Čestitke i s moje strane Crnoj Gori na odličnoj utakmici. Nama je žao da smo ovako ispali, ne znam što bi više sada rekao”, zaključio je Harkov.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
23.07.2023-15:19 15:19

…to su pravi susjedi !
I čestitke i uvijek name žele dobro NE samo u sportu ! A imamo i OPAKOG susjeda ,koji uzima na silu …samo kad se sjetimo Svjetskog prvijenszva u BG ,loseg suđenja i siledzistva u finalu sa Srbijom ,CG ponisten gol bez razloga -mislim da je to i zadnja igra sjajnog Janovica za reprez.bas tada bila ,nakon ovog SRAMNOG finala sa SRB .