Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Amerikanci prva prepreka u Dohi

Prije Evropskog prvenstva naši vaterpolisti su najavljivali čak i plasman u polufinale i borbu za medalje, ali su u Dubrovniku, i pogotovo Zagrebu razočarali igrom, i prije svega odnosom prema crnogorskim simbolima, konkretno himni.

Crnogorski vaterpolisti utakmicom protiv SAD sjutra započinju takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Dohi na kojem je osnovni zadatak ulazak u četvrtfinale koje najvjerovatnije donosi i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Prije Evropskog prvenstva naši vaterpolisti su najavljivali čak i plasman u polufinale i borbu za medalje, ali su u Dubrovniku, i pogotovo Zagrebu razočarali igrom, i prije svega odnosom prema crnogorskim simbolima, konkretno himni.

Ovog puta nema pompeznih najava, jer je osnovni cilj plasman na Olimpijske igre, gdje je vaterpolo selekcija igrala četiri puta uzastopno, svaki put od referenduma 2006. godine.

Crna Gora je u veoma zahtjevnoj grupi izjednačenih kvaliteta – Srbija, SAD i Japan su kvalitetne selekcije, ali bi najrealnije bilo da o prvom mjestu odlučujew utakmica između naše selekcije i Srbije, mada treba ozubiljno shvatiti Japan koji igra atipičan vaterpolo i zna da iznenadi.

Selektora Vladimira Gojkovića nije pokolebao loš utisak iz Zagreba i između dva velika takmičenja nije ništa mjenjao u timu, pošto su na spisku isti vaterpolisti koji su igrali na Evropskom prvenstvu.

“Odradili smo ono što smo planirali, bilo je dobro prvo u Trebinju, a zatim i u Rumuniji. Mislim da smo maksimalno iskoristili ovaj period i da odradimo neki oporavak i da podignemo formu, grupa je jaka i prva utakmica nam je jako važna. Vjerujem da smo sve uradili najbolje moguće i nadam se da ćemo to prenijeti već na start takmičenja”, rekao je selektor.

O sjutrašnjem rivalu Gojković kaže da su pokriveni na svim pozicijama, ali da Crna Gora ima kvalitet da igra sa njima.

“Pokriveni su na svim pozicijima, to su sve igrači koji igraju u dobrim klubovima. Imaju dominantne tačke oko kojih baziraju igru, ali vjerujem da imamo kvaliteta da igramo sa njima. Analizirali smo ih, spremali se i nadamo se dobrom ishodu”, zaključio je Gojković.

Vlado Popadić je rekao da je hemija u timu fantastična i da svi jedva čekaju početak takmičenja.

“Ostao je još jedan dan do početka turnira, svi znamo šta nam donosi. To su Olimpijske igre i pokušaćemo da ih izborimo. Prvi meč protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su odlična reprezentacija, imaju par odličnih igrača. Mislim da smo dobro pripremili utakmicu, ekipa je na maksimumu, hemija je fantastična i jedva čekamo da krene turnir”, kazao je crnogorski vaterpolista.

Olimpijska viza je imperativ i nju vjerovatno donosi plasman u četvrtfinalu, ali je veliki problem što svaki kiks može biti poguban.

Crna Gora je i sa kvalitetnijim timom u Rimu (2009) i selektorom (Petar Porobić) ostala izvan četvrtfinala, aovog puta bi kiks bio poguban pošto su ostale još samo četiri “karte”, a za nju se bore pored ostalih i velikani svjetskog vaterpola Italija, Hrvatska, Srbija i naša reprezentacija.

Selekcija koja sebi dozvoli kiks i ne uđe u četvrtfinale ostaje bez Pariza zato bi pobjeda u sjutrašnjem meču protiv SAD mnogo značila.

“Pobjedom bi mnogo lakše išli u nastavak turnira i u utakmice protiv Srbije i Japana. Ali, idemo meč po meč, Sjedinjene Američke Države su prve. Znamo šta nam nosi svaki meč, idemo na pobjedu da bi kasnije imali lakše ukrštanje u nokaut fazi”, kazao je Popadić.

Utakmica Crna Gora – SAD igra se sjutra od 15.30 časova.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve