Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Zoran Mustur: Crna Gora treba da iskoristi bržu tranziciju u igri

Srbija od Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine i smjene generacije nije imala većih uspjeha na najvećim takmičenjima, pa je i selektor Dejan Savić podnio ostavku.

Crna Gora i Srbija su u prvom kolu na Svjetskom prvenstvu u Dohi ostvarili pobjede protiv SAD i Japana, tako da će današnji duel (15.30) dvije selekcije odlučivati o pobjedniku grupe i direktnom učesniku četvrtfinala, a to istovremeno znači i Olimpijskih igara u Parizu.

Crna Gora je tek poslije boljeg izvođenja peteraca pobijedila SAD (16:15) zahvaljujući fantastičnom Petru Tešanoviću, koji je odbranio tri od šest peteraca u penal seriji i još dva tokom regularnog dijela igre.

Srbija od Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine i smjene generacije nije imala većih uspjeha na najvećim takmičenjima, pa je i selektor Dejan Savić podnio ostavku, a ova generacija pokazuje da nije na nivou vaterpolista koje su u bazenu predvodili Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i društvo.

“Crna Gora i Srbija su u ovom trenutku reprezentacije sličnih kvaliteta i imaju podjednake šanse da stignu do prvog mjesta u grupi i direktnog plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Crna Gora je u prvom meču u kolu imala ozbiljnijeg i kvalitetnijeg rivala, i zahvaljujući pobjedi protiv SAD po meni već obezbijedila jedno od prva dva mjesta, jer bi bila senzacija da Japan savlada u trećem kolu u grupi našu selekciju”, kazao je proslavljeni crnogorski vaterpolista i stručnjak Zoran Mustur.

Nakon prvog kola nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, Zoran Mustur, vjeruje u trijumf naše selekcije iz više razloga, bez obzira što Srbija ima dvojicu vrhunskih individualaca u timu.

“Biće to utakmica podjednakih šansi, na našoj strani su visok ritam igre, brza tranzicija i visok i agresivni presing. Energetski smo tu negdje, dok je Srbija jača u igri 1 na 1 zbog Jakšića i Mandića koji u svakom trenutku mogu da naprave razliku”, smatra Mustur.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve