Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

ZORAN MUSTUR: Nadajmo se čudu protiv Španije

Činjenica da je na cijelom šampionatu naš najzapaženiji igrač golman i kapiten Petar Tešanović na najbolji način oslikava kvalitet igre u Dohi. Tešanović, pa iza njega velika praznina...

Crna Gora se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi, iako u nijednoj od četiri odigrane utakmice nije zadovoljila i pokazala da zaslužuje plasman među osam najboljih selekcija na planeti.

U prvom meču nakon peteraca pobjeđene su SAD, koje su bile bolji rival i u regularnom toku ispustile pobjedu neiskorištenim petercima.

Činjenica da je u toj utakmici, ali i na cijelom šampionatu naš najbolji igrač golman i kapiten Petar Tešanović na najbolji način oslikava kvalitet igre u Dohi. Tešanović, pa iza njega velika praznina…

Fijasko protiv Srbije i mučenje protiv Japana su priča za sebe i bolje je to nekomentarisati, a gotovo isto je bilo protiv Rumiunije.

Crna Gora je u četvrtfinalu samo zahvaljujući činjenici da je na Svjetskom prvenstvu imala sreću protiv SAD i dva nejaka rivala – Japan i Rumuniju i zbog toga ne smije biti zadovoljstva plasmanom na Olimpijske igre, već treba napraviti detaljnu analizu rada na sastancima organa VPSCG.

U četvrtfinale pored direktih učesnika Španije, Srbije, Mađarske i Grčke plasirale su se selekcije Italije, Hrvatske, Francuske i Crne Gore.

“Očekivani ishodi utakmica četvrtfinala i naravno zadovoljstvo što je Crne Gora u društvu najboljih osam reprezentacija na svijetu. Ispunili smo planirano prije Svjetskog prvenstva, plasirali se u četvrtfinale i obezbjedili peti put uzastopno učešće na Olimpijskim igrama”, kaže Zoran Mustur.

Crna Gora će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Španijom sa kojom je igrala u grupi proteklog mjeseca na  Evropskom prvenstvu u Dubrovniku. Utisak je da su najbolje dvije utakmice ove godine odigrane protiv Španije i nešto kasnije protiv Hrvatske.

“Bilo je mnogo važno za crnogorski vaterpolo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Taj cilj smo ispunili i sada možemo rasterećeni da igramo protiv Španije koja je aktuelni evropski šampion i veliki favorit protiv nas. Ipak, nokaut utakmice su uvijek otvorene i šansa u takvim mečevima uvijek postoji, zato se treba nadati i vjerovati u čudo, jer se ona dešavaju, a pobjeda Crne Gore protiv Španije, kada bi odigrali kako znamo i možemo, ne bi bila baš neko neviđeno čudo i nije toliko nerealan ishod”, smatra Mustur.

Srbija nema medalju na Svjetskim prvenstvima od 2017. godine, dakle na posljednja tri vaterpolo mundijala je ostajala bez odličja. Medalju nije osvojila ni na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

“Realno je da se za medalje u polufinalu bore Srbija, Mađarska, Italija i Španija, ali bi utakmica Hrvatska – Srbija trebala biti daleko najinteresantnija, dok je Mađarska najizraženiji favorit”, zaključio je Mustur

Četvrtfinale

Utorak

14.00h Španija – Crna Gora

15.30h Grčka – Italija

17.00h Srbija – Hrvatska

18.30h Mađarska – Francuska

Polufinale

ŠPA – CG/GRČ – ITA

SRB – HRV/MAĐ – FRA

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
13.02.2024-08:59 08:59

Katastrofa u najavi