Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Gojković je slabo “crtao” protiv Italijana

Crtao je Vladimir Gojković između četvrtina, u toku tajm-auta, vjerovatno i u pripremi utakmice, ali sve što je nacrtao za meč protiv Italijana pokazalo se kao promašaj.

Nije sramota izgubiti u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu, pogotovo ne od Italije koja je decenijama u samom svjetskom vrhu, ali odigrati 24 minuta utakmice kakvu je prikazala naša selekcija mora da zabrine sve ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori.

Crtao je Vladimir Gojković između četvrtina, u toku tajm-auta, vjerovatno i u pripremi utakmice, ali sve što je nacrtao za meč protiv Italijana pokazalo se kao promašaj.

Crna Gora večeras nije imala odbranu, nije imala ozbiljnu akciju u napadu, ali ni psihološku pripremljenost da se nosi sa kvalitetima tima Alesandra Kampanje koji je samljeo “ajkule” od početka druge četvrtine.

“Italija je potpuno zasluženo pobijedila. Mi sem prve četvrtine nismo bili dobar protivnik. Imali smo izuzetno loš napad s igračem više, donosili smo loše odluke i onda se uvukla nervoza”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora nije dobro odigrala protiv Francuske, protiv Španije na momente je to obećavalo da se u nastavku šampionata može do dobrog rezultata i borbe za medalje.

Najbolja igra prikazana je protiv Hrvatske, dok je mnogo slabiji rival Njemačka rutinski savladana za plasman u četvrtfinale. Sve u svemu, čini se nedovoljno za prolaznu ocjenu do sada.

“Imali smo dobrih partija na turniru. Ova nije bila dobra i treba da sve dobro izanalizamo i da izvučemo pouke za dalje”, istakao je Gojković.

Stefan Vidović smatra da je rezultat previsok, iako je Italija u posljednjoj četvrtini smanjila gas i nije željela rezultatski da potpuno ponizi našu reprezentaciju.

“Čestitam Italiji, mi smo se držali do poluvremena. Međutim, opet je došla do izražaja ta naša boljka, napad s igračem više. Italijani su to kaznili, ali smatram da je rezultat previsok”, kazao je Vidović.

Tačno da je Crna Gora imala najteže rivale u grupi, uostalom dvije selekcije su u polufinalu, ali ni na startu protiv Francuske to nije bilo dobro.

“Puno smo se potrošili u grupnoj fazi, to je jedan od uzora poraza. Ipak, cilj smo ispunili, ova ekipa bez obzira na sve napreduje, pokazaćemo kvalitet na nekom narednom prvenstvu, siguran sam u to”, zaključio je Vidović.

Kvalitet ovaj tim posjeduje, neosporan je talenat, a možda ima nešto i u onom ignorisanju nacionalne himne na početku svake utakmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve