Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Ferstapen u sprintu nastavio niz u Majamiju

Trostruki svjetski šampion je tako upisao drugu sprint pobjedu ove sezone, a takođe je zadržao maksimalni skor na ulicama Majamija, pošto je slavio na prethodna dva izdanja te trke

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na drugoj sprint trci sezone koja je vožena u okviru Velike nagrade Majamija, šeste runde ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Trostruki svjetski šampion je tako upisao drugu sprint pobjedu ove sezone, a takođe je zadržao maksimalni skor na ulicama Majamija, pošto je slavio na prethodna dva izdanja te trke.

Takođe, Ferstapen je nastavio niz nepobjedivosti u Sjedinjenim Državama od povratka poslije pandemije koronavirusa, pošto je takođe tri puta slavio u Ostinu, kao i na debiju u Las Vegasu prošle godine.

Holandskom automobilisti je najbliži bio Šarl Lekler u Ferariju, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao drugi vozač Red Bula Serhio Peres.

Ferstapen je pobjedu u sprintu obezbijedio na samom startu, odbranivši se od Leklera, dok se Danijel Rikardo u bolidu RB tima probio ispred Peresa.

Nedugo zatim na stazu je izašlo bezbjednosno vozilo, pošto se Lando Noris zaustavio na stazi, poslije incidenta koji je započeo sedmostruki svjetski šampion Luis Hamilton.

Vozač Mercedesa je prekasno kočio, udario je u Fernanda Alonsa u Aston Martina, koji je naletio na svog timskog kolegu Lensa Strola, koji je izgurao Norisa. Dvostruki svjetski šampion je za Hamiltona u tom trenutku rekao da je „doletio kao bik“.

Trka je bila usporena nekoliko krugova, a kada je nastavljena Maks je bez problema uspio da se odvoji od Leklera, koji nije bio ugrožen na drugom mjestu, ali je Rikardo brzo morao da prepusti treću poziciju Peresu. Australijanac je morao da se zadovolji četvrtim mjestom, pošto je uspio da se odupre napadima Karlosa Sainsa juniora u Ferariju do samog cilja – njih dvojicu su na kraju dijelile dvije i po desetinke.

Šesto mjesto zauzeo je Oskar Pjastri iz Meklarena, ispred vozača Hasa Nika Hilkenberga i Hamiltona, međutim, po završetku trke je kažnjen sa 20 sekundi zbog prebrze vožnje kroz pitlejn.

Na taj način, posljednji bod je pripao Jukiju Cunodi, kojeg je Hamilton pretekao poslije duela sa Kevinom Magnusenom u bolidu Hasa, koji je u nekoliko navrata i prešao granice u tom trkanju. Deveti na kraju bio je vozač Alpina Pjer Gasli, dok je prvu desetoricu kompletirao jedini domaći predstavnik Logan Sardžent. Hamilton je na kraju klasifikovan kao 16.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve